Cloud Atlas - Review Cinema

   - 

Kalmte en sereniteit. Dat zijn de voorwaarden om écht te kunnen genieten van deze film die op het eerste gezicht “onthutsend” is, die zowel ambitieus als complex is, maar die barst van de spontaneïteit, zelfs op het naïeve af!

De filmbaby die op de wereld werd gezet door het trio Tom Tykwer en Lana en Andy Wachowski, heeft enkele gebreken (zoals een stukje dat onnodig is) maar ook tal van kwaliteiten. We benadrukken hierbij vooral de perfecte controle over het gefragmenteerd verhaal, waarin verschillende tijdperken in elkaar verstrengeld zijn, en dat zonder makkelijke overgangen.

En toch werkt het, en het werkt zelfs heel goed, waarschijnlijk omdat het trio zich tot de kijker richt in een universele, menselijke taal, die bol staat van emoties. Het is wel jammer dat er helemaal geen extra’s te vinden zijn op deze uitgave van A-film.

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Cloud Atlas

Cloud Atlas

Science-Fiction, Thriller  Regie: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski Met: Halle Berry, Tom Hanks, Jim Broadbent,... De verhaallijn draait rond 6 personen. Als eerste is er de weerspannige reiziger die de Pacifische Oceaan oversteekt in 1850. De tweede persoon is een onterfde componist die liegt over een kostbare loopbaan in het België van tijdens de oorlogen. Daarnaast heb je nog de hoogmoedige journalist in het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: