"The Revenant" slokop van Oscarnominaties - Actueel Cinema

   - 

Met twaalf nominaties -geen record, overigens- is "The Revenant" van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu de grote slokop van de vandaag in Los Angeles bekendgemaakte nominaties voor de Oscars. Onder die nominaties zijn die voor beste film en regie en beste acteur, Leonardo DiCaprio. Met tien nominaties blijft "Mad Max: Fury Road" in het zog van "The Revenant". Zeven nominaties zijn er voorts voor "The Martian", een sf-prent van Ridley Scott. Met zijn vorige prent, "Birdman", won de Mexicaanse cineast bij de jongste Oscareditie vier topprijzen (beste film, regie, fotografie en scenario). 

Het survival-drama "The Revenant", waarin Leonardo DiCaprio een pelsjager speelt die voor dood wordt achtergelaten nadat hij wordt aangevallen door een beer in de VS anno 1820, was de grote winnaar van de Golden Globes. Daar sleepte hij liefst drie prestigieuze prijzen in de wacht, met name die voor beste dramafilm, beste acteur in een drama (Leonardo DiCaprio) en beste regisseur (Alejandro Iñárritu). Ook het ruimte-epos "The Martian", dat zondag de Golden Globe kreeg voor beste komedie, is genomineerd voor beste film. Daarin speelt Matt Damon een onderzoeker die alleen achterblijft op Mars. Damon won overigens de Golden Globe voor beste acteur in een komedie.

In de categorie beste film zijn voorts genomineerd "Mad Max: Fury Road", "The Big Short", "Bridge of Spies", "Brooklyn", "Room" en "Spotlight". Ondanks zijn enorme staat van dienst, zou het voor Leonardo DiCaprio bij een verkiezing in de categorie beste acteur pas de eerste keer zijn dat hij het beeldje naar huis meeneemt. Hij moet het dan wel halen van Michael Fassbender ("Steve Jobs"), Bryan Cranston ("Trumbo"), Matt Damon ("The Martian") en Eddie Redmayne ("The Danish Girl").

Genomineerd als beste actrice zijn Cate Blanchett voor haar rol in "Carol", Charlotte Rampling voor "45 years", Brie Larson voor haar vertolking in "Room", Jennifer Lawrence voor haar rol in "Joy" en Saoirse Ronan ("Brooklyn"). (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: