"The Revenant" slokop van Oscarnominaties - Actueel Cinema

    

Met twaalf nominaties -geen record, overigens- is "The Revenant" van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu de grote slokop van de vandaag in Los Angeles bekendgemaakte nominaties voor de Oscars. Onder die nominaties zijn die voor beste film en regie en beste acteur, Leonardo DiCaprio. Met tien nominaties blijft "Mad Max: Fury Road" in het zog van "The Revenant". Zeven nominaties zijn er voorts voor "The Martian", een sf-prent van Ridley Scott. Met zijn vorige prent, "Birdman", won de Mexicaanse cineast bij de jongste Oscareditie vier topprijzen (beste film, regie, fotografie en scenario). 

Het survival-drama "The Revenant", waarin Leonardo DiCaprio een pelsjager speelt die voor dood wordt achtergelaten nadat hij wordt aangevallen door een beer in de VS anno 1820, was de grote winnaar van de Golden Globes. Daar sleepte hij liefst drie prestigieuze prijzen in de wacht, met name die voor beste dramafilm, beste acteur in een drama (Leonardo DiCaprio) en beste regisseur (Alejandro Iñárritu). Ook het ruimte-epos "The Martian", dat zondag de Golden Globe kreeg voor beste komedie, is genomineerd voor beste film. Daarin speelt Matt Damon een onderzoeker die alleen achterblijft op Mars. Damon won overigens de Golden Globe voor beste acteur in een komedie.

In de categorie beste film zijn voorts genomineerd "Mad Max: Fury Road", "The Big Short", "Bridge of Spies", "Brooklyn", "Room" en "Spotlight". Ondanks zijn enorme staat van dienst, zou het voor Leonardo DiCaprio bij een verkiezing in de categorie beste acteur pas de eerste keer zijn dat hij het beeldje naar huis meeneemt. Hij moet het dan wel halen van Michael Fassbender ("Steve Jobs"), Bryan Cranston ("Trumbo"), Matt Damon ("The Martian") en Eddie Redmayne ("The Danish Girl").

Genomineerd als beste actrice zijn Cate Blanchett voor haar rol in "Carol", Charlotte Rampling voor "45 years", Brie Larson voor haar vertolking in "Room", Jennifer Lawrence voor haar rol in "Joy" en Saoirse Ronan ("Brooklyn"). (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set - Actueel

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft meer uitleg gegeven over de woede-uitbarsting die hij had tijdens de opnames van de Mission Impossible 7-film. Enkele crewleden hadden volgens Cruise de geldende coronamaatregelen aan hun laars gelapt. Verder lezen...
Word programmator van de bioscoop van de toekomst - Actueel

Word programmator van de bioscoop van de toekomst

Kinograph is een unieke bioscoop. Het is de eerste coöperatieve bioscoop in België en is gevestigd in de voormalige kazerne van Elsene, op de SeeU-site. De locatie geeft toeschouwers de mogelijkheid om betrokken te raken. Men kan er film op een andere manier beleven: Je krijgt er de kans om te... Verder lezen...