The Martian, Hotel Transylvania 2, Youth, Préjudice... Uw Cinereview. - Actueel Cinema

   - 

Je kan er niet onderuit: deze week gaat The Martian van Ridley Scott met de meeste aandacht lopen. Terecht ook, want het is alsof je naar een spannende les wetenschap zit te kijken, in 3D nog wel. Matt Damon overstijgt zichzelf als astronaut die tijdens een Marsmissie in een storm terechtkomt en voor dood achtergelaten wordt. U kunt zich zijn ontsteltenis voorstellen als hij toch bij bewustzijn komt.



In Hotel Transylvania 2 zit graaf Dracula met heel andere zorgen. Zijn dochter Mavis heeft samen met haar menselijke echtgenoot een zoontje gekregen, en die knaap geeft op zijn vijfde nog altijd geen blijk van vampirische kwaliteiten. Dus roept Dracula de hulp in van zijn monsterlijke vrienden om het joch op het juiste (of slechte) pad te helpen.



Het Franse sociale drama Une enfance toont hoe de 12-jarige Jimmy het hoofd boven water tracht te houden in ondankbare omstandigheden: een verslaafde moeder, een agressieve stiefvader en een hulpeloos halfbroertje. Veel reden om te lachen heeft hij niet, ook al is het zomervakantie.



Als je op de titel afgaat, zou je denken dat ook Youth het over jonge mensen heeft, maar dat valt tegen. Hier is de hoofdfiguur (rol van Michael Caine) een gepensioneerde dirigent die rust zoekt in een kuuroord in de Alpen. De vraag is alleen of rust niet hetzelfde is als stilletjes sterven. Opnieuw een weelderig filosofische tragikomedie van Paolo Sorrentino, de man van La grande bellezza.




Ni le ciel ni la terre
probeert iets bijzonders: een oorlogsverhaal mengen met een bovennatuurlijk mysterie. We volgen een Frans bataljon in Afghanistan dat voor een raadsel komt te staan wanneer steeds meer soldaten spoorloos verdwijnen. In de hoofdrol herkennen we zowaar een Belg: Jérémie Renier.


 

 

 

 

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Ook te zien op "Ridley Scott", "Matt Damon", "fantastique", "Michael Caine" en "comédie dramatique"...

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: