Air: Ben Affleck onthult de geheimen van de legendarische samenwerking tussen Nike en Michael Jordan - Actueel Cinema

   - 
Air: Ben Affleck onthult de geheimen van de legendarische samenwerking tussen Nike en Michael Jordan

Ben Affleck's nieuwe film 'Air' vertelt het meeslepende verhaal van Nike's samenwerking met Michael Jordan, die de wereld van sport en mode voorgoed veranderde.

De film volgt de reis van Sonny Vacaro (gespeeld door Matt Damon) en Phil Knight (Ben Affleck), de medeoprichters van Nike, die Michael Jordan ontmoetten toen hij nog studeerde aan de Universiteit van North Carolina. Knight was meteen onder de indruk van Jordans talent op het veld, en zag hem als een toekomstige Nike merkambassadeur.

De film verkent de uitdagingen waarmee Vacaro en Knight werden geconfronteerd bij het overtuigen van Jordan (en zijn familie) om bij Nike te tekenen, inclusief het aanbieden van een voor die tijd ongekend contract. De deal veranderde niet alleen Jordan's leven, maar vormde ook de start van de iconische Air Jordan schoenenlijn, die een icoon voor de popcultuur is geworden.

Het partnerschap tussen Nike en Michael Jordan maakte ook de weg vrij voor een nieuw tijdperk van sportmarketing, waarbij sportpersoonlijkheden werden gebruikt om producten te promoten. De film onderzoekt ook hoe de Air Jordan schoenenlijn werd gebruikt om raciale en sociale grenzen te overschrijden, en een symbool van inspiratie werd voor jongeren over de hele wereld.

Naast Matt Damon en Ben Affleck bevat de film ook een indrukwekkende cast, waaronder Jason Bateman, Viola Davis en Chris Tucker.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Air

Air

Drama  Regie: Ben Affleck Met: Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis "AIR" is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: