It's summertime ! Onze top 10 zomerfilms - Dossier Cinema

   - 

Avontuur, animatie, fantasy of science-fiction… er is voor ieder wat wils. Zo veel zelfs dat onze redactie maar besloten heeft er een kleine top tien van te maken. 10 niet te missen toppers !

 • Op één staat, uiteraard, Jurassic World. Laat het beest in je los en ga mee op avontuur met Chris Pratt. Naast de vele referenties naar het eerste luik vinden we ook een paar nieuwigheden terug, zoals de angstaanjagende Indominus Rex ! Leuk vertier voor jong en oud !


   
 • Nummer twee is Pixar’s nieuwste, Inside Out. Over de emoties die we allemaal wel voelen : Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. Maar soms wordt alles door elkaar geschud, opgroeien gaat nu eenmaal niet zonder vallen en opstaan. Bereid je voor op een nieuw animatiepareltje !


   
 • We gaan verder met The Gunman. Sean Penn kruipt in de huid van een koelbloedige huurmoordernaar. Hij tracht echter zijn naam te zuivereren om te ontsnappen aan de organisatie waar hij ooit voor gewerkt heeft.


   
 • Meer actie en science-fiction in Terminator : Genisys ! In 2029 gaat John Connor verder met de oorlog tegen de machines. Arnold Schwarzenegger keert terug als futuristische androïde om de wereld te redden.


   
 • Lee and Cindy C. is een productie van eigen bodem. Lee (Bert Verbeke) besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek, maar dat gaat niet van een leien dakje. Gelukkig komt hij Cindy C. (Ann Van Den Broeck) tegen, een schlagerzangeres met een gewetensprobleem. Al snel worden ze verliefd… met alle gevolgen vandien !


   
 • Bello ! Pwede na. Bananonina ! Juist ! The Minions are back ! Na een korte pauze zijn de komische gele wezentjes weer klaar voor « nieuwe » avonturen. Deze laatste Minions film is eerder een prequel, over hoe ze gegroeid zijn en hoe ze de verschrikkelijke Gru hebben leren kennen. Fun voor de hele familie !


   
 • Avontuur op minischaal… dat vind je terug in Ant-Man. Paul Rudd kruipt in de huid van meesterdief Scott Lang en helpt zijn mentor Dr. Hank Pym (Michael Douglas) het geheim achter het spectaculaire Ant-Man pak te beschermen.


   
 • Ook Ethan Hunt (Tom Cruise) is deze zomer terug van weggeweest, in Mission Impossible : Rogue Nation nemen hij en zijn team het op tegen The Syndicate, een internationale misdaad organisatie die het IMF wil vernietigen.


   
 • Meer sequels met Ted 2. De vuilgebekte teddybeer is er weer met zijn grappen en grollen, en hij staat op het punt te trouwen ! Mark Wahlberg is natuurlijk opnieuw van de partij als zijn trouwe metgezel.


   
 • We sluiten onze zomerspecial af met een andere kaskraker van formaat : The Fantastic Four ! Een hedendaagse reboot van Marvels langstlopende superhelden team. Geen Jessica Alba of Chris Evans deze keer, maar een gloednieuw, verjongd en fris team dat klaar staat voor nieuwe avonturen !

Het belooft een leuke filmzomer te worden met Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Tom Cruise wil uit zijn comfortzone! - Actueel
Actueel

Tom Cruise wil uit zijn comfortzone!

Bronnen vertellen Deadline dat Warner Bros. en Legendary Entertainment in onderhandeling zijn voor een film van Alejandro G. Iñárritu zonder titel met Tom Cruise in de hoofdrol. Het project zou Iñárritu's eerste Engelstalige film zijn sinds zijn kaskraker The Revenant uit 2015. Verder lezen...
'Dahomey' van Mati Diop wint Gouden Beer! - Actueel
Actueel

'Dahomey' van Mati Diop wint Gouden Beer!

De 74ste editie van het Filmfestival van Berlijn is zaterdagavond traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Beer en de Zilveren Beren. De internationale jury, voorgezeten door Lupita Nyong, bekroonde de nieuwste film van Mati Diop 'Dahomey' met de Gouden Beer. De film 'L'Empire'... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: