Entre les Murs - Bespreking Cinema

 
Laten we even duidelijkheid scheppen: 'Entre les murs' verdient beter dan de polemiek over zijn filmische kwaliteiten. Ja! Drie keer ja! 'Entre les murs' is een echte bioscoopfilm, met een mening, een gewaagde regie, een straf ritmegevoel en een uitstekende acteursregie, ondanks het feit dat het niet-beroepsacteurs betreft. Nee! 'Entre les murs' is geen capriool van een ster - Sean Penn - die ten alle prijze - een Gouden Palm - een idee wil doen triomferen ten koste van de film zelf. 'Entre les murs' is een tegengif tegen de methodes van Michael Moore om een maatschappelijk feit te behandelen, in casu het alledaagse leven op een "moeilijke" school, gezien door de ogen van een leraar Frans. Tussen die muren spelen alle maatschappelijke kwesties zich af op het niveau van de relaties die je er aantreft: generatieconflict, spanningen tussen gemeenschappen, geweld, stereotypes, marginalisering, ongelijkheid van kansen... Soms een beetje onhandig en een beetje té optimistisch, maar Cantet probeert op geen enkel moment om de waarheid geweld aan te doen en ontrolt, lichtvoetig en met humor, deze kleine authentieke wereld voor onze ogen. Een denkfilm? Nee, wel een goed uitgedachte film... en prachtig gebracht. Tussen deze muren speelt zich de toekomst van het samenleven af.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Entre les Murs

Entre les Murs

Drama  Regie: Laurent Cantet Met: François Bégaudeau, Nassim Amrabt, Laura Baquela,... François is een jonge leraar Frans in een klas van het 4de jaar in een moeilijk college. Hij aarzelt niet om Esmeralda, Souleimane, Khoumba en de anderen uit te dagen in stimulerende polemieken, als was de taal zelf de echte inzet. Maar het aanleren van democratie kan echte risico's inhouden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: