Hector and the Search for Happiness, Horns, White Bird in a Blizzard, ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week brengen we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Sinterklaas is nog niet voor direct, maar toch lijkt het al zo. De filmindustrie heeft ons deze week goed verwend !

We beginnen zonder te aarzelen met Hector and The Search for Happiness. Het verhaal : « Hector, een excentrieke maar geliefde psychiater in Londen, maakt een crisis door. Wat is het nut van zijn inspanningen als zijn patiënten er maar niet op vooruit gaan. En is hij zelf wel gelukkig? Hij besluit zijn comfortabele leven en zijn mooie geliefde achter te laten om op wereldreis te gaan. Op zoek naar de essentie van geluk. » Hector zal u niet alleen doen lachen, maar hij zal u ook tot existentiële vraagstukken leiden, zoals : welke offers bent u bereid te maken om het geluk te bereiken in het leven ?

In een volledig andere stijl, en een heel pak minder vrolijk, vinden we Marie Heurtin. Dit verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, speelt zich af in Frankrijk aan het einde van de 19de eeuw. Marie Heurtin, een jong meisje van 14 jaar, is doof en blind geboren, ze is niet in staat om de communiceren. Haar vader is niet in staat haar te doen interneren in een instelling en begeeft zich naar het instituut van Larney, waar religieuze vrouwen zich ontfermen over dove meisjes. Zuster Marguerite zal zich volledig ontfermen over dit « kleine wilde wezentje » en er alles aan doen om haar uit haar « donkere nacht » te halen… Jean Pierre Améris brengt ons een ontroerend verhaal, in al zijn eerlijkheid en eenvoud.

La Prochaine Fois je Viserai le Cœur is een Franse thriller die het spoor volgt van Franck. Franck is een agent die zeer geapprecieerd wordt in zij rangen. Maar deze man zonder verhaal leidt een dubbel leven, waarin hij het ene geweldfeit pleegt na het andere tussen 1978 en 1979. Hij is de befaamde « Tueur de L’Oise ». Regisseur Cédric Anger maakt van dit verhaal een uitstekende thriller. Hij houdt ons op het puntje van onze stoel en beantwoordt geen enkele vraag. Wat is de motivatie van deze psychopaat ? We zullen het nooit weten en dat is net het grote mysterie van de film. Voeg hieraan een uitstekende en verontrustende Guillaume Canet toe en u verkrijgt een uitstekende film.

[REC 4] : Apocalipsis luidt het einde in van de Spaanse horrorsaga. Het leger heeft besloten haar elitekrachten te sturen naar het befaamde gebouw in Barcelona, om er explosieven in te plaatsen, het gebouw te verwoesten en zo het virus uit te roeien. Maar natuurlijk gaat er niet lopen zoals gepland… op het laatste ogenblik ontdekt het leger een overlevende. Regisseur James Balaguero bevindt zich nog steeds aan de top van zijn kunst en brengt ons zijn reverence met brio. En zoals steeds bij een [REC] film zijn huivering en kippenvel aan de orde !

Horns is de filmbewerking van Joe Hill’s tweede roman, en Joe Hill, dat is niemand minder dan Joseph Hilstrom King, zoon van… Stephen. Terwijl de roman klaar en duidelijk was verliest regisseur Alexandre Aja hier een beetje de weg en hij brengt ons een ietwat chaotische adaptatie. Desalniettemin is de originaliteit van de roman nog steeds voelbaar en de vermening van genres werkt uitzonderlijk goed. We sympathiseren al snel met Ig Perrish, dit atypische personage, met onlangs aangegroeide hoorns op zijn hoofd, die hem de kracht geven zijn gesprekspartners hun diepste en donkerste geheimen te doen onthullen.

Gregg Araki’s White Bird in a Blizzard is de filmbewerking van Laura Kasische’s roman. Hij  buigt zich over een moeilijke periode in een menselijk leven, die van de overgang van puber naar volwassene. Araki tracht de emotionele wereld van Kat Connors te doorgronden, vertolkt door de charmante Shailene Woodley. Op 17 jaar verdwijnt de moeder van Kat zonder enig spoor. De jonge vrouw is vooral bezig met haar eerste liefdesrelaties en lijkt zich niet al te veel aan te trekken van deze verontrustende verdwijning… White Bird in a Blizzard is eindelijk eens een teenage movie met talent !

We eindigen met een romantische prent : The Best of Me . Het verhaal : « In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Het weerzien en de terugkomst naar hun vroegere woonplaats doet de vonk weer overspringen. Twintig jaar blijkt echter een lange tijd en het stel wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen en onthullingen. Vindt ware liefde uiteindelijk toch zijn weg? The Best of Me is gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks, die tevens The Notebook, Safe Haven en Dear John schreef. » Niets nieuws onder de zon dus. The Best of Me zal zeker in de smaak vallen van de eeuwige romantische zielen.

Deze week vinden we ook Respire terug, een drama van Mélanie Laurent, die voor de tweede keer plaatsneemt achter de camera, Love is Strange, het verhaal van een homoseksueel koppel in New York dat zich gaat moeten aanpassen aan een nieuw leven als gevolg van een ontslag, The Salt of the Sea, een documentaire van fotograaf Sebastiao Salgado die zich begeeft in nog maagdelijke oorden en uiteindelijk Alléluia, de herwerking van een Amerikaans fait divers : een verpleegster wordt onherroepelijk verliefd op een gigolo…

Wat valt er nog meer te zeggen ? Deze week is er wat voor ieders smaak.

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Angelina Jolie in beroep tegen ex - Actueel

Angelina Jolie in beroep tegen ex

De rechtszaak tussen Angelina Jolie (46) en Brad Pitt (57) is nog iet afgelopen. Het voormalige koppel discussieert over de gedeelde voogdij. Na beschuldigingen van huiselijk geweld riskeerde Pitt zijn kinderen niet meer te mogen zien, maar in mei oordeelde een rechter in het voordeel van Brad Pitt. Verder lezen...