Filmografie Alfred Molina

Biografie

Alfred Molina, geboren als Alfredo Molina (Londen, Engeland, 24 mei 1953) is een Brits/Amerikaans acteur. Hij werd voor zijn rollen in The Accountant (1989) en Frida (2002) genomineerd voor BAFTA Awards . Voor Frida werd hij tevens genomineerd voor een Satellite Award evenals voor zijn rol als Dr. Octopus in Spider-Man 2. 
 
Molina is een zoon van een Spaans communist uit Madrid die werkzaam was als kelner en chauffeur. Zijn moeder is een Italiaans huishoudster, die ook in hotels en als kokkin werkzaam is. Hij besloot om acteur te worden, nadat hij op 9-jarige leeftijd naar Spartacus keek, en volgde lessen aan de Guildhall School of Music and Drama. 
 
In 1978 was Molina met Leonard Rossiter te zien in de sitcom The Losers. Hij maakte zijn filmdebuut met een kleine rol in Raiders of the Lost Ark (1981) als Satipo, de bange gids van Indiana Jones, in de openingsscène van de film. Zijn grote doorbraak had hij met Letter to Brezhnev in 1985, gevolgd door een hoofdrol in Prick Up Your Ears (1987), waarin hij te zien was als de geliefde van Joe Orton, Kenneth Halliwell. 
 
Molina was onder andere te zien in de films Species, Dudley Do-Right, Chocolat, Not without my daughter en Enchanted April. Hij heeft tweemaal met Paul Thomas Anderson gewerkt, eerst in Boogie Nights, daarna in Magnolia. In 2002 werd hij bekend bij een groter publiek met zijn rol als de Mexicaanse muralist Diego Rivera in de film Frida waarin ook Salma Hayek te zien was. De rol leverde hem BAFTA- en SAG-nominaties op. In 2004 verwierf hij opnieuw bekendheid toen hij werd gecast als Dr. Octopus in Spider-Man 2, een van de best bezochte films van dat jaar. In 2006 was hij te zien in The Da Vinci Code, dat eveneens een groot commercieel succes werd. 
 
Hij is sinds 1985 getrouwd met actrice Jill Gascoine. Hij heeft een dochter, Rachel (1980) uit een eerdere relatie, en twee stiefzonen, Adam en Sean, uit Jills eerste huwelijk. Hij is de opa van Alfie (2003) en Layla (2006).

Filmografie Alfred Molina

Brooklyn Village - Drama
december 2016

Brooklyn Village

Drama Regie: Ira SachsMet: Jennifer Ehle, Greg Kinnear, Alfred MolinaEen New Yorks gezin erft een pand in Brooklyn, met beneden een winkel van een Latijns-Amerikaanse vrouw en de woonruimtes boven. Al snel worden de kinderen uit beide families goede kameraden, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld door strubbelingen tussen de ouders over het huurcontract.
The Hoax - Drama
juni 2007

The Hoax

Drama Regie: Lasse HallstromMet: Richard Gere, Alfred Molina, Julie Delpy,...The Hoax is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van schrijver Clifford Irving. Clifford (Richard Gere) is de wanhoop nabij als hij er al in geen jaren in is geslaagd om een succesvol boek te schrijven. Ten einde raad overtuigt hij zijn uitgever - en later ook zichzelf - ervan dat hij is... Verder lezen...
Cronicas - Thriller
maart 2006

Cronicas

Thriller Regie: Sebastián CorderoMet: John Leguizamo, Alfred Molina, Leonar Watling,...Een team van journalisten gaat op zoek naar een seriemoordenaar. Al snel hebben ze een mogelijke verdachte. Sterreporter Manolo Bonilla (rol van John Leguizamo) heeft echter meer oog voor zijn carrière dan voor de slachtoffers van de seriemoordenaar. De gevolgen zijn verschrikkelijk...
Frida - Drama
januari 2003

Frida

Drama Regie: Julie TaymorMet: Salma Hayek, Alfred Molina, Ashley Judd,...Het bewogen en indrukwekkende levensverhaal van 's werelds beroemdste schilderes, Frida Kahlo (Salma Hayek). Mexicaanse Frida raakt in 1925 zeer zwaar gewond bij een busongeluk. Maandenlang vecht ze zich door een revalidatieperiode waarin ze haar pijn verwerkt door te schilderen. Spoedig wordt ze... Verder lezen...

Nieuws over Alfred Molina

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: