Filmografie Audrey Tautou

Biografie

Audrey Tautou is een Frans actrice die vooral bekend is van de film Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) waarin ze een dromerig meisje speelt en de film De Da Vinci Code (2006), waarin ze de vrouwelijke hoofdrol speelt. 
 
Tautou ontdekte al vroeg in haar leven dat ze het spelen van komedie erg leuk vindt en startte een opleiding aan Cours Florent. In 1998 ontving ze de prijs voor beste jonge actrice op de Jeune Comedien de Cinema Festival in Bezier. 
 
Mede dankzij haar opvallende verschijning en het typische meisjesachtige uiterlijk, viel zij op bij de actrice Tonie Marshall die haar een rol in de film Vénus beauté (institut) (1999) aanbood. Voor deze film ontving ze een César (de Franse nationale filmprijs) voor meest veelbelovende debuterende actrice.

Filmografie Audrey Tautou

En Liberté - Drama
oktober 2018

En Liberté

Drama Regie: Pierre SalvadoriMet: Adèle Haenel, Pio Marmaï, Audrey TautouIn een stad aan de Franse Rivièra is rechercheur Yvonne de jonge weduwe van politiecommandant Santi, een plaatselijke held. Wanneer ze beseft dat haar man niet bepaald het voorbeeld was van deugdzaamheid, die zo verafgood werd door hun jonge zoon, en dat een onschuldige jongeman, Antoine, acht jaar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: