Benoît Poelvoorde

Filmografie Benoît Poelvoorde

Geboortedatum: 22/09/64 (56 jaar)
 Nationaliteit: België

Biografie

Benoît Poelvoorde (Namen, 22 september 1964) is een Belgische acteur. 
[bewerken]Biografie 
 
Hij raakte op zeventienjarige leeftijd in de ban van het theater; in zijn toneelspel viel hij op door zijn a-typische vertolkingen. Bestemd voor een carrière als tekenaar, blonk hij ook uit in de fotografie. Gedurende zijn studies sloot hij vriendschap met Rémy Belvaux en André Bonzel; met beide bracht hij de korte film "Pas de C4 pour Daniel-Daniel" tot stand. 
Vier jaren later, in 1992, keerde het trio terug met een meesterstuk, de lange film "C'est arrivé près de Lees de volledige biografie e chez vous". Deze cynische en 'zwarte film', met weinig middelen gemaakt, werd snel een opzienbarend succes waardoor deze al snel een cultfilm werd. 
Vervolgens trad Poelvoorde op in het theater waar hij in "Modèle déposé" van Bruno Belvaux, broer van Rémy, speelde. Daarna ging hij voor de tv werken met twee humoristische projecten: "Jamais au grand jamais" (sketchserie, uitgezonden in 1996) en het vermaarde "Carnets de monsieur Manatane". 
Tussen 1997 en 2004 speelde hij in een serie films en kreeg hij succes bij het grote publiek dankzij zijn twee rollen in "Le Boulet" en "Podium". In 2002 werd Poelvoorde de Jean Gabinprijs toegekend. In 2004 was hij lid van de jury van het filmfestival van Cannes, voorgezeten door de bekende Amerikaanse acteur en regisseur Quentin Tarantino die verklaarde dat hij was gefascineerd door de film "C'est arrivé près de chez vous". 
In 2005 werd de verkiezing van De Grootste Belg georganiseerd. In de Waalse versie eindigde Poelvoorde op nr. 7, in de Vlaamse versie eindigde hij op nr. 400 buiten de officiële nominatielijst

Filmografie Benoît Poelvoorde

Raoul Taburin - Komedie

Raoul Taburin

Komedie 
april 2019
Deux Fils - Komedie, Drama

Deux Fils

Komedie, Drama 
februari 2019
Au Poste! - Komedie

Au Poste!

Komedie 
juli 2018
Ils Sont Partout - Komedie

Ils Sont Partout

Komedie 
juni 2016
3 Coeurs

3 Coeurs

 
september 2014
Une Place sur la Terre

Une Place sur la Terre

 
september 2013