Filmografie Mathieu Amalric

Biografie

Mathieu Amalric is een Franse acteur en filmregisseur, die waarschijnlijk het meest bekend is van zijn rol in de film Le Scaphandre et le Papillon uit 2007.  
 
Amalric werd geboren in Neuilly-sur-Seine, , als de zoon van journalisten Nicole Zand en Jacques Amalric. Amalric begint zijn carrière in de filmwereld als rekwisiteur en kantinehouder. 
Amalric wordt opgemerkt in de film Le Journal du séducteur en zijn rol als il Paul Dedalus, le in de film Comment je me suis disputé...  
Hij wordt de nieuwe man van de Franse auteurscinema en werkt samen met grote namen als Olivier Assayas (Fin août, début septembre), André Téchiné (Alice et Martin)... 
 
Amalric draait in 1996 ook zijn eigen film, het semi-autobiografische Mange ta Soupe. In 2001 maakt hij Stade de Wimbledon. 
 
Amalrics meest bekendste film is waarschijnlijk hetzeer succesvolle Le Scaphandre et le Papillon waarvoor hij een tweede César voor beste acteur in de wacht sleept. 
 
Amalric steekt ook het kanaal over en acteert in zijn eerste Amerikaanse film Munich van Steven Spielberg. Hij zal in 2008 de slechterik spelen in de James Bondfilm Quantum of Solace.

Filmografie Mathieu Amalric

Nieuws over Mathieu Amalric

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: