Filmografie Moritz Bleibtreu

Geboortedatum: 13/08/71 (46 jaar)
 Nationaliteit: Duitsland

Biografie

Moritz J. Bleibtreu (München, 13 augustus 1971) is een Duits film- en televisieacteur. Hij won onder meer een Zilveren Beer op het Filmfestival Berlijn voor zijn rol in Elementarteilchen uit 2006, internationaal verschenen als Elementary Particles. Hoewel Bleibtreu voornamelijk Duitstalige personages speelt, verschijnt hij ook in Engelstalige films als Adam Resurrected en Speed Racer (beide in 2008). 
 
Bleibtreu spreekt naast Duits ook Engels, Frans en Italiaans. In 2003 leende hij zijn stem aan het personage Denahi voor de in het Duits nagesynchroniseerde versie van de teke Lees de volledige biografie enfilm Brother Bear. 
 
Bleibtrau is de zoon van het uit Oostenrijk afkomstige echtpaar Hans Brenner en Monica Bleibtreu, die beide ook in diverse films speelden, evenals zijn grootmoeder Hedwig Bleibtreu. Hij werd in november 2008 voor het eerst zelf vader, toen zijn vriendin Annika beviel van een zoontje

Filmografie Moritz Bleibtreu

Nieuws over Moritz Bleibtreu

Laserpistool Han Solo brengt 550.000 dollar op - Actueel

Laserpistool Han Solo brengt 550.000 dollar op

Het laserpistool van Han Solo in de Star Wars-film "Return of the Jedi" is geveild voor 550.000 dollar, omgerekend bijna 472.000 euro. Dat heeft het veilinghuis Julien op Twitter laten weten. De waarde van het pistool was eerder tussen de 300.000 en 500.000 dollar geschat. Die verwachtingen werden... Verder lezen...
Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek' - Actueel

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek'

CBS probeert Patrick Stewart te strikken voor een nieuw project rond 'Star Trek'. De Amerikaanse tv-zender hoopt dat hij opnieuw in de huid wil kruipen van kapitein Jean-Luc Picard.
'The Nanny' komt terug - Actueel

'The Nanny' komt terug

De kans is groot dat de populaire sitcom van de jaren 90 'The Nanny' terugkomt. Dat heeft hoofdrolspeelster Fran Drescher zelf bekendgemaakt. "We praten erover", zei ze op Entertainment Tonight.
Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones' - Actueel

Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones'

Een van de eerste dingen die Kit Harington wil doen als het laatste seizoen van 'Game of Thrones'( erop zit, is naar de kapper gaan. De Britse acteur wil minder op zijn personage Jon Snow lijken.
Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram - Actueel

Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram

De Amerikaanse actrice Amandla Stenberg, bekend door haar rol als Rue in de populaire filmreeks 'The Hunger Games', valt op vrouwen. Dat heeft ze op haar Instagramkanaal bekendgemaakt. "Ik ben opgelucht nu ik besef dat ik lesbisch ben", aldus de ster.
Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces' - Actueel

Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces'

Na 'Alles moet weg' en 'Sprakeloos' is er nu ook een derde verfilming van het werk van Tom Lanoye. 'Troisièmes Noces' is een Franstalige film van de Brusselaar David Lambert met onder meer Bouli Lanners en Rachel Mwanza en ook Eric Kabongo, bij ons bekend van 'Black' en 'What about Eric?'. Jongeren... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018 - Actueel

5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018

Ook wij bij Cinenews zijn volledig in de ban van het WK. Ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap voetbal 2018 maakten wij een lijst met 5 steengoede voetbalfilms!