Filmografie Moritz Bleibtreu

Geboortedatum: 13/08/71 (47 jaar)
 Nationaliteit: Duitsland

Biografie

Moritz J. Bleibtreu (München, 13 augustus 1971) is een Duits film- en televisieacteur. Hij won onder meer een Zilveren Beer op het Filmfestival Berlijn voor zijn rol in Elementarteilchen uit 2006, internationaal verschenen als Elementary Particles. Hoewel Bleibtreu voornamelijk Duitstalige personages speelt, verschijnt hij ook in Engelstalige films als Adam Resurrected en Speed Racer (beide in 2008). 
 
Bleibtreu spreekt naast Duits ook Engels, Frans en Italiaans. In 2003 leende hij zijn stem aan het personage Denahi voor de in het Duits nagesynchroniseerde versie van de teke Lees de volledige biografie enfilm Brother Bear. 
 
Bleibtrau is de zoon van het uit Oostenrijk afkomstige echtpaar Hans Brenner en Monica Bleibtreu, die beide ook in diverse films speelden, evenals zijn grootmoeder Hedwig Bleibtreu. Hij werd in november 2008 voor het eerst zelf vader, toen zijn vriendin Annika beviel van een zoontje

Filmografie Moritz Bleibtreu

Nieuws over Moritz Bleibtreu

Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs - Actueel

Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs

Acteur en notoire losbol Charlie Sheen heeft naar eigen zeggen al een jaar geen alcohol of drugs meer aangeraakt. Dat liet hij op Twitter verstaan met een foto van een 'nuchterheidsmunt'.
Advocaten Bill Cosby dienen beroep in - Actueel

Advocaten Bill Cosby dienen beroep in

De advocaten van Bill Cosby hebben gisteren officieel beroep aangetekend tegen de veroordeling van de voormalige Amerikaanse acteur. Dat meldden lokale media vandaag. Cosby kreeg eind september een celstraf van drie tot tien jaar opgelegd voor seksuele aanranding.
Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma - Actueel

Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma

Mooie vooruitzichten voor actrice Meryl Streep. De filmster wordt binnenkort oma. Mamie, haar oudste dochter, is in verwachting van een eerste kindje.
Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher - Actueel

Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher

Bijna twee jaar na haar dood heeft de Amerikaanse actrice Carrie Fisher een eigen grafrede gekregen in de animatieserie 'Family Guy'. De 'Star Wars'-actrice sprak sinds 2005 de stem in van Angela, de baas van hoofdpersonage Peter Griffin.
Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!
Friends niet meer op Netflix in het nieuwe jaar? - Actueel

"Friends" niet meer op Netflix in het nieuwe jaar?

Even vrees bij het grote contingent "Friends"-liefhebbers. Er was namelijk sprake dat de populaire sitcom vanaf 2019 niet meer op Netflix beschikbaar zou zijn. De streamingdienst heeft nu zelf duidelijk geschept.