Catherine Deneuve

Filmografie Catherine Deneuve

Geboortedatum: 22/10/43 (76 jaar)
Meisjesnaam: Catherine Fabienne Dorléac
 Nationaliteit: Frankrijk

Biografie

Catherine Deneuve (Parijs, 22 oktober 1943) is een Franse actrice. Zij is de zus van Françoise Dorléac. Hun ouders Maurice Dorléac en Renée Deneuve waren eveneens acteurs. 
 
Deneuve debuteerde op haar dertiende (in 1956) op het witte doek (in Les collégiennes). Hierbij nam ze de meisjesnaam van haar moeder aan. Ze kreeg pas enige bekendheid in 1964, met haar rol in Les parapluies de Cherbourg (Grand Prix van het filmfestival van Cannes). Vanaf dat moment heeft ze zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste vrouwen op het Franse doek en een van de topsterren van de internati Lees de volledige biografie ionale filmscene in de late jaren zestig. 
 
Deneuve is niet alleen als actrice actief; ze is ook zakenvrouw door haar eigen productiemaatschappij (1971 - Les Films de la Citrouille) en model (in de jaren tachtig was ze het gezicht voor de parfums van Chanel) en heeft sinds 1986 haar eigen parfum. 
 
Ze was getrouwd met de Britse fotograaf David Bailey, kreeg een dochter Chiara Mastroianni (1972) met de Italiaanse acteur Marcello Mastroianni en zoon Christian Vadim (1963) met de Franse regisseur Roger Vadim. 
 
Haar kleinzoon Igor Divetain is actief in de modewereld. 
 
In 1985 stond zij model voor Marianne, het nationale symbool van Frankrijk

Filmografie Catherine Deneuve

Sage Femme - Drama

Sage Femme

Drama 
maart 2017
3 Coeurs

3 Coeurs

 
september 2014
Elle s'en va

Elle s'en va

 
september 2013
Potiche - Komedie

Potiche

Komedie 
november 2010