Filmografie Chiara Mastroianni

Biografie

Chiara-Charlotte Mastroianni (Parijs, 28 mei 1972) is een Frans actrice van deels Italiaanse afkomst. Ze werd voor haar rol in de dramafilm Ma saison préférée in 1994 genomineerd door de César voor meest veelbelovende actrice. Datzelfde jaar won ze daadwerkelijk een National Board of Review Award samen met de gehele cast van de tragikomedie Prêt-à-Porter, waarin ze te zien is als Sophie Choiset. 
Mastroianni is de dochter van de Italiaanse acteur Marcello Mastroianni en de Franse actrice Catherine Deneuve. Haar halfbroer langs moederszijde is acteur Christian Vadim. Ze beviel zelf in 1996 van zoon Milo, die ze kreeg met de Franse beeldhouwer Pierre Torreton. Mastroianni trouwde in 2002 met de Franse zanger Benjamin Biolay, met wie ze in 2003 dochter Anna kreeg. 
Mastroianni was voor het eerst in een film te zien als naamloos klein meisje in haar moeders film À nous deux. Veertien jaar later debuteerde ze in Ma saison préférée echt als actrice, opnieuw naast haar moeder. Sindsdien had ze rollen in meer dan dertig films. In Prêt-à-Porter en Trois vies & une seule mort (1996) speelde ze samen met haar vader. Met Deneuve speelde Mastroianni behalve in À nous deux en Ma saison préférée in Les voleurs (1996), Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust (1999), Persepolis (2007), Un conte de Noël (2008) en Bancs publics (Versailles rive droite) (2009). In Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust en Le crime est notre affaire (2008) is ze samen met halfbroer Vadim te zien.

Filmografie Chiara Mastroianni

Marcello Mio - Drama, Komedie
14 augustus 2024

Marcello Mio

Drama, Komedie Regie: Christophe HonoréMet: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni,...In het fantasievolle MARCELLO MIO plaatst Christophe Honoré de dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni centraal. Chiara Mastroianni blaast de figuur van haar vader nieuw leven in. Ze noemt zichzelf Marcello, kleedt zich zoals hij en wil voortaan als acteur beschouwd worden.
K.O. - Drama, Thriller
juni 2017

K.O.

Drama, Thriller Regie: Fabrice GobertMet: Laurent Lafitte, Chiara Mastroianni,...Antoine Leconte is een arrogante en machtige man, zowel in zijn professionele omgeving als in zijn persoonlijk leven. Na een erg zware dag belandt hij in een coma. Als hij ontwaakt is niets nog hetzelfde. Is het een droom of is het werkelijkheid? Een complot? Of is alles gewoonweg een nachtmerrie?
Good Luck Algeria
april 2016

Good Luck Algeria

 Regie: Farid BentoumiMet: Chiara Mastroianni, Sami Bouajila,...Sam en Stéphane, twee jeugdvrienden, delen een passie voor het maken van hoogwaardige ski's. Zware concurrentie brengt hun onderneming in gevaar. Om deze te redden lanceren ze een gekke uitdaging: Sam moet zich kwalificeren voor de Olympische Winterspelen onder de vlag van het land van zijn vader,... Verder lezen...
3 Coeurs
september 2014

3 Coeurs

 Regie: Benoît JacquotMet: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg,...Wanneer Marc gaat verhuizen naar Valencia mist hij zijn trein terug naar Parijs. Hij ontmoet Sylvie en beide brengen de nacht door al wandelend door de straten van de provinciestad terwijl ze praten over alles en niets. Ze spreken af een paar dagen later in Parijs, maar alleen Sylvie zal er komen... Verder lezen...
Americano - Drama
januari 2012

Americano

Drama Regie: Mathieu DemyMet: Mathieu Demy, Salma Hayek, Geraldine Chaplin,...Na de dood van zijn moeder in Los Angeles, gaat Martin op zoek naar een zekere Lola, een jonge Mexicaanse vrouw die een deel van zijn moeders erfenis blijkt te krijgen. Zo botst Martin terug op tal van mensen uit zijn jeugd. Martins speurtocht naar Lola voert hem naar de nachtclub Americano, in de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: