Filmografie Pierce Brosnan

Biografie

Pierce Brendan Brosnan is een Ierse acteur. Hij is het bekendst geworden door zijn rol als James Bond in vier films: GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999), en Die Another Day (2002). Er wordt gezegd dat hij de Bond-legende nieuw leven heeft ingeblazen na de commercieel gezien onsuccesvolle films met Timothy Dalton. Pierce is inmiddels vervangen als James Bond door Daniel Craig. De reden hiervoor is was louter financieel. Brosnan vroeg na het aflopen van zijn contract een enorm hoog bedrag voor de volgende film. 
 
Pierce Brosnan verhuisde al op jonge leeftijd van Ierland naar Engeland en, zo gaat het verhaal, besloot acteur te worden nadat hij zijn eerste film zag, de Bondfilm Goldfinger. In het midden van de tachtiger jaren werd hij in de VS een ster door het vertolken van de titelrol in de NBC-televisiedetectiveserie Remington Steele. 
 
Hij kreeg de rol van James Bond aangeboden toen Roger Moore ermee ophield, maar door het contract waarmee hij aan Remington Steele gebonden was kon hij dit aanbod aanvankelijk niet aannemen, en kreeg Timothy Dalton de rol. 
 
Pierce Brosnan richte samen met Beau St. Clair het filmproductiebedrijf Irish Dreamtime op. Producties van Irish Dreamtime zijn o.a. Evelyn, Laws of attraction en The Thomas Crown Affair. 
 
Op 19 juli 2003 ontving Brosnan een koninklijke onderscheiding, de Order of the British Empire (OBE) uit handen van de Britse ambassadeur in de Ierse hoofdstad Dublin. Het is een onderscheiding voor buitenlanders die een bijzondere bijdrage leveren aan de Engelse cultuur. Hij werd gelauwerd voor zijn "buitengewone bijdragen aan de Britse filmindustrie". 
 
Brosnan is in Ierland ambassadeur voor Unicef. Tevens steunt hij Sea Shepherd en maakt hij deel uit van de "Board of Advisors" van deze organisatie.

Filmografie Pierce Brosnan

Final Score - Actie
oktober 2018

Final Score

Actie Regie: Scott MannMet: Dave Bautista, Pierce Brosnan, Ray StevensonMichael Knox (Bautista) is een ex-soldaat die al zijn militaire vaardigheden moet gebruiken om de 35.000 toeschouwers op een belangrijk sportevenement te redden, wanneer het stadion plotseling in beslag genomen wordt door een groep zwaarbewapende criminelen die losgeld vragen.
I.T.

I.T.

 Regie: John MooreMet: Pierce Brosnan, Jason Barry, Karen MoskowMike Regan is een succesvolle ondernemer die alles heeft: een beeldschone vrouw, een geweldige dochter en een zelf-onderhoudend en zelf-denkend huis. Zijn bedrijf staat op het punt om de leasewereld van luchtvaartuigen voor altijd te veranderen, maar dan neemt zijn relatie met IT-consultant Ed... Verder lezen...
Survivor
juli 2015

Survivor

 Regie: James McTeigueMet: Emma Thompson, Milla Jovovich, Dylan McDermott,...Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.
Love is All You Need - Drama, Komedie
november 2012

Love is All You Need

Drama, Komedie Regie: Susan BierMet: Pierce BrosnanIn het zonnige en pittoreske Italiaanse plaatsje Sorrento zal het feestelijke huwelijk plaatsvinden van een jong Deens stel. Niets lijkt een fantastische trouwdag in de weg te staan, totdat hun families arriveren. Love Is All You Need is een romantische komedie van Oscarwinnares Susanne Bier (In a... Verder lezen...
Mamma Mia ! - Musical
september 2008

Mamma Mia !

Musical Regie: Phyllida LloydMet: Meryl Streep & Pierce BrosnanDonna (Meryl Streep) woont met haar dochter Sophie op een klein Grieks eiland. In het dagboek van haar moeder ontdekt Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde Sky, maar wie van de drie vaders moet haar nu op deze belangrijke dag weggeven?

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: