Filmografie Jennifer Aniston

Biografie

Jennifer Aniston is een Amerikaanse actrice. 
 
Ze is voornamelijk bekend door haar rol als Rachel Green in de televisieserie Friends. Ze heeft ook in een aantal Hollywoodfilms gespeeld, waaronder Picture Perfect, The Object of My Affection, Along Came Polly en Bruce Almighty. Na vele prijzen voor haar rol in Friends, kreeg ze de eerste grote erkenning voor haar acteerwerk in de dramafilm The Good Girl, waar ze als getrouwde vrouw een affaire begint met haar jongere collega. Ook opvallend is hoe vaak ze een serveerster speelt: in maar liefst 4 series/films: Friends, Office Space, The Iron Giant en Along Came Polly. 
 
Jennifer is Grieks: haar vader, acteur John Aniston, verhuisde van Griekenland naar de Verenigde Staten en liet daarbij zijn oorspronkelijk naam, Anastasakis, veranderen in Aniston. Hij speelde in de jaren 1980 in de soapserie Days of our Lives. Haar moeder is de Amerikaanse actrice van Macedonische afkomst Nancy Dow, maar Nancy scheidde in 1980 van Aniston na een huwelijk van 15 jaar. Jennifer en haar moeder hebben enkele jaren geen contact gehad naar aanleiding van onthullingen die Nancy gedaan had over haar dochter in de media. Die ruzie is naar verluidt ondertussen bijgelegd sinds het huwelijk van Jennifer met Brad Pitt. 
 
Ze trouwde op 29 juli 2000 met acteur Brad Pitt. Ze werden in 1998 gekoppeld door vrienden. In januari 2005 kondigde het paar aan te gaan scheiden. Hoewel ze geen reden gaven voor hun scheiding, zeiden ze dat het niets te maken had met wat er in de roddelpers geschreven werd. Voor hun scheiding werd in de roddelpers al lange tijd gespeculeerd dat het koppel zou scheiden, omdat Pitt al kinderen zou willen, terwijl Aniston liever nog even zou wachten en zich wilde richten op haar filmcarrière na het einde van televisieserie Friends. Een andere in de media aangehaalde reden zou zijn dat Brad Pitt meer dan vriendschap voelde voor Angelina Jolie, die hij leerde kennen op de set van de film Mr & Mrs Smith. 
 
Eind 2005 is bekend gemaakt dat Jennifer officieel samen is met acteur Vince Vaughn, ze leerden elkaar kennen op de set van de film The Break-Up. Sinds mei 2006 wonen ze samen in een villa in Los Angeles. In december 2006 zijn ze echter weer uit elkaar gegaan. 
 
Jennifer is hard op weg om haar imago als alleen maar televisiester af te schudden; ze is bezig met het spelen in en produceren van verschillende films waaronder Running with Scissors waarin Gwyneth Paltrow (ook een ex van Brad Pitt) speelt. Dit doet ze samen met onder andere haar ex-man Brad Pitt, beiden besloten na de scheiding samen in hun productiebedrijf Plan B te blijven werken. 
 
Jennifer verdiende maar liefs 35 miljoen dollar in 2003 en werd daarmee nr. 1 in de Forbes 2003 Celebrity 100 List. Ze heeft ook al een aantal keer op verschillende lijsten gestaan van mooiste vrouwen ter wereld en best geklede sterren. Ze is wereldwijd ook bekend om haar haarcoupe, nu bekend als de Rachel omdat deze coupe, lang haar dat in laagjes rond het gezicht is geknipt en steil getrokken, haar in het derde seizoen van Friends aangemeten werd. 
 
Jen is een graag geziene gast bij talkshows: maar liefst 5 maal bij Jay Leno, 7 keer bij haar goede vriendin Oprah en 3 maal bij Saturday Night Live waar ze, voordat ze bekend was, had gesolliciteerd voor een vaste rol in de show. Ze heeft al een aantal keren tijdschriften aangeklaagd vanwege het plaatsen van naaktfoto's die gemaakt werden toen ze topless lag te zonnen in haar tuin. Ze is ook de peetmoeder van de dochter van beste vriendin en Friends-collega Courteney Cox en David Arquette, Coco. 
 
Jennifer is in september 2007 door het Guinness Book of World Records uitgeroepen tot de meest invloedrijke actrice ter wereld, samen met de vrouw van haar ex, Angelina Jolie.

Filmografie Jennifer Aniston

Life of Crime - Komedie
november 2014

Life of Crime

Komedie Regie: Daniel SchechterMet: Jennifer Aniston, Mos Def, Isla FisherOrdell Robbie en Louis Gara zaten beiden in de gevangenis voor autodiefstal. Nu ze weer op vrije voeten zijn bundelen ze hun krachten voor een laatste grote slag. Wanneer ze de vrouw van een projectontwikkelaar kidnappen loopt hun plannetje echter niet van een leien dakje.
Along came Polly - Komedie
maart 2004

Along came Polly

Komedie Regie: John HamburgMet: Ben Stiller, Jennifer Aniston,...Verzekeringsdeskundige Reuben Feffer (BEN STILLER) dankt zijn rijkeluisleventje en mooie carrière aan zijn vermogen om het voorzichtig aan te doen. Als risico-analyst van een leidend verzekeringsbedrijf is Reuben de kampioen van de risicobeperking... Polly Prince (JENNIFER ANISTON) daarentegen,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: