Emma Roberts

Filmografie Emma Roberts

Geboortedatum: 10/02/91 (30 jaar)
Meisjesnaam: Emma Rose Roberts
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Emma Rose Roberts (Rhinebeck, 10 februari 1991) is een Amerikaans actrice. 
 
Roberts werd geboren in Rhinebeck als dochter van acteur Eric Roberts en diens toenmalige vriendin Kelly Cunningham. Nadat Cunningham hem aanklaagde voor geweldpleging, nam ze in september 1991 Emma mee om ergens anders te wonen. Ze kreeg uiteindelijk voogdij over Emma. Erics zus, Julia Roberts, steunde Cunningham hierbij. Emma ziet haar vader maar weinig. Ze heeft wel een goede band met Julia. 
 
Roberts was vaak op de sets van haar tante aanwezig. Zo ontwikkelde ook Roberts het v Lees de volledige biografie verlangen naar acteren. Haar moeder stond hier in het begin niet achter; ze wilde dat haar dochter een normale jeugd zou krijgen. Toch begon Roberts in 2001 met acteren. Haar eerste film was een bijrol in Blow, een R-rated Film (18+) en haar moeder verbood haar dan ook de film te kijken. 
 
Niet veel later kreeg Roberts een rol in de korte film bigLove en was ze een figurant in de verwijderde scènes van de film America's Sweethearts, waar ook Julia Roberts in speelde. In 2002 en 2003 was ze te zien in de familiefilms Grand Champion en Spymate. Spymate werd pas uitgebracht in 2006. 
 
Roberts werd een tienerster toen ze in 2004 een rol kreeg in de televisieserie Unfabulous. Hier speelt ze nog steeds in. Omdat haar karakter in de sitcom gitaar speelt en zingt, ontwikkelde ze in 2005 ook een muzikale carrière. Zo zong ze het liedje "If I Had It My Way" in voor de soundtrack van de film Ice Princess en bracht ze op 27 september 2005 haar album, Unfabulous and More: Emma Roberts, uit. Haar album werd geen succes. 
 
In 2006 was Roberts naast JoJo en Sara Paxton te zien in de tienerfilm Aquamarine. Ook zal ze in 2007 te zien zijn in tienerfilm Nancy Drew. Onlangs is aangekondigd dat ze in 2008 in de film Rodeo Gal te zien zal zijn. Tevens wordt er overwogen dat ze de dochter van Julia Roberts in Friday Night Knitting Club zal spelen. 
 
In 2008 is de film Wild Child in de bioscoop verschenen waarin Roberts de hoofdrol vertolkt. Ze speelt het verwende en rijke meisje Poppy Moore. 
 
In 2009 kwam ook de film Hotel for Dogs uit. Roberts heeft ook een rol gekregen in de nieuwe film Valentine's Day waar ze de rol als Janice Bennett zal spelen. Hier speelt ook haar tante mee in. De film komt uit in 2010. 
 
Op 15 mei 2010 zijn de opnames begonnen voor de film Scream 4, waarin Emma de rol van Jill Roberts vervult. De film komt 15 april 2011 uit in Amerika

Filmografie Emma Roberts

Palo Alto - Drama

Palo Alto

Drama 
juli 2014
Twelve - Drama

Twelve

Drama 
september 2010
Wild Child - Komedie

Wild Child

Komedie 
december 2008
Aquamarine - Komedie

Aquamarine

Komedie 
mei 2006
Holidate

Holidate