Filmografie Eric Dane

Biografie

Dane wist dat hij acteur wilde worden nadat hij als tiener in een stuk op school had gespeeld. Al snel verhuisde hij naar Los Angeles om hier door te breken. De eerste jaren gingen moeilijk. Hij kreeg gastrollen in televisieseries, waaronder Saved by the Bell, The Wonder Years, Married...with Children en Roseanne. 
In 2000 kreeg hij een vaste bijrol in Gideon's Crossing. Niet veel later gebeurde hetzelfde bij de televisieseries Charmed en Grey's Anatomy. 
 
In 2005 was hij in de film Feast te zien, in 2006 in X-Men: The Last Stand. Ook had hij een rol in Open Water 2: Adrift. In Marley & Me speelt hij Sebastian, een vriend van John Grogan (Owen Wilson). 
 
Dane is getrouwd met actrice Rebecca Gayheart. Zijn beste vriend is acteur Balthazar Getty.

Filmografie Eric Dane

Burlesque - Drama, Muziek
december 2010

Burlesque

Drama, Muziek Regie: Steve AntinMet: Christina Aguilera, Cher, Stanley Tucci,...Ali ( Christina Aguilera ) is een meisje uit een klein dorp met een grote stem. Ze ruilt haar vertrouwde omgeving voor een onzekere toekomst en achtervolgt haar dromen in LA. Ze komt terecht in The Burlesque Lounch, een majestueus theatres op zijn retour. Ali kan er beginnen als serveuse bij Tess (... Verder lezen...
Adrift - Thriller
augustus 2006

Adrift

Thriller Regie: Hans HornMet: Eric Dane, Ali Hillis, Niklaus Lange,...Zes vrienden vertrekken voor een weekendje op zee met een zeilboot. Ze maken enorm veel plezier en de champagne vloeit rijkelijk. Op een gegeven moment besluiten ze om een frisse duik te nemen. Eens in het water ontdekken ze echter dat ze vergeten zijn om de ladder uit te hangen. En tot overmaat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: