Filmografie Ed Harris

Biografie

Edward Allen (Ed) Harris (Englewood (New Jersey), is een Amerikaanse karakteracteur met een indrukwekkende staat van dienst. Harris is gehuwd met de actrice Amy Madigan. 
 
Hij won een sportbeurs voor de Columbia University maar verhuisde 2 jaar later met het gezin naar Oklahoma waar hij drama ging studeren, na inmiddels zijn passie voor toneel te hebben ontdekt. Na een aantal succesvolle rollen in het plaatselijk theater verhuisde hij naar Los Angeles om af te studeren aan de California Institute of the Arts. 
 
Zijn eerste belangrijke rol was als moordenaar in Borderline met Charles Bronson. In 1983 werd hij beroemd door zijn rol als NASA astronaut John Glenn in The Right Stuff; in 1996 zou hij worden genomineerd voor een Oscar voor zijn rol als Gene Kranz in Apollo 13. In 1999 en 2001 volgden nominaties voor respectievelijk The Truman Show en Pollock. Pollock was tevens zijn regiedebuut.

Filmografie Ed Harris

A Beautiful Mind - Drama
februari 2002

A Beautiful Mind

Drama Regie: Ron HowardMet: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly,...Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.
Nixon

Nixon

 Regie: Oliver StoneMet: Anthony Hopkins, Joan Allen, Ed HarrisDe film vertelt het verhaal van Richard M. Nixon, voormalig president van de Verenigde Staten. De film begint met de inbraak in het Watergate-gebouw, wat uiteindelijk het vroegtijdige einde van zijn presidentschap zou betekenen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: