Filmografie Sandra Bullock

Biografie

Sandra Annette Bullock is een Amerikaanse actrice. 
 
Sandra Bullock is de dochter van Helga Meyer, een Duitse operazangeres, en John Bullock, een Amerikaanse parttime stemcoach die ook voor het Pentagon werkte. Ze heeft een vier jaar jongere zus, Gesine Bullock-Prado, die advocate en vice-directrice is van het productiebedrijf Fortis Films. 
 
Sandra leefde in Neurenberg (Duitsland) tot haar twaalfde. Ze spreekt dus vloeiend Duits. Daarna verhuisde de familie naar Washington DC. Als kind deed ze aan ballet en op de middelbare school was ze een cheerleader. Ze studeerde aan de East Carolina University in Greenville, North Carolina, maar onderbrak haar studies om te gaan acteren. Ze trok naar Manhattan om audities te doen en deed ondertussen verschillende jobs om te overleven. 
 
Ondertussen heeft Bullock haar studies verder afgemaakt en heeft ze een bachelor behaald aan de East Carolina University. 
 
In 1987 maakte Sandra Bullock haar filmdebuut in Hangmen. Haar eerste grote film was de actiefilm Demolition Man uit 1993 waarin ze een rol kreeg naast Sylvester Stallone en Wesley Snipes. Datzelfde jaar speelde ze ook in The Vanishing, een film gebaseerd op "Het Gouden Ei" van Tim Krabbé. Haar grote doorbraak kwam een jaar later in Speed waarin ze samen met Keanu Reeves de passagiers van een bus proberen te redden. In 1995 speelde ze haar eerste hoofdrollen in de romantische komedie While You Were Sleeping en de dramafilm The Net. 
 
In 1996 filmt ze met Matthew McConaughey de thriller A Time to Kill, gebaseerd op het boek van John Grisham. Sandra Bullock is ook te zien in de oorlogsfilm In Love and War over Ernest Hemingway. In 1997 komt er een vervolg op Speed, Speed 2: Cruise Control maar de film werd slecht bekritiseerd en kreeg een Gouden Framboos voor slechtste vervolg op een film. Een jaar later speelt ze samen met Nicole Kidman een heks in Practical Magic. 
 
Ze spreekt ook de stem in van Mirjam in de animatiefilm The Prince of Egypt. In 1999 speelt ze Forces of Nature met Ben Affleck. 
 
Het jaar 2000 is een erg positief jaar, want ze heeft veel succes met Miss Congeniality waar ze de FBI agente Gracie Hart vertolkt. Datzelfde jaar speelt ze ook de rol van een alcoholist in 28 Days. Na een jaar pauze is ze in 2002 te zien in de thriller Murder by Numbers, de komedie Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood en de romantische komedie Two Weeks Notice met Hugh Grant. In 2004 speelt ze mee in de dramafilm Crash die een Oscar won voor beste film. Sommige critici meende dat het haar beste acteerprestatie is. In 2005 speelt ze weer de FBI agente Gracie Hart in Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous. 
 
Sandra Bullock is een van de populairste actrices in Hollywood en op 24 maart 2005 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2006 speelde ze weer samen met Keanu Reeves maar dan in The Lake House. Haar laatste film verscheen begin 2007 en is de dramafilm Premonition waar ze samen met Julian McMahon te zien is. 
 
Sandra Bullock heeft verschillende relaties gehad met filmtegenspelers: Tate Donovan (Love Potion No. 9), Matthew McConaughey (A Time to Kill), Steve Buscemi (28 days) en Ryan Gosling (Murder by Numbers). Ze heeft ook een relatie gehad met de american-footballspeler Troy Aikman, de gitarist Guy Forsythe en de muzikant Bob Schneider. 
 
In 2004 leerde ze haar huidige man Jesse G. James, presentator van Monster Garage, kennen. Op 16 juli 2005 is het koppel getrouwd.

Filmografie Sandra Bullock

The Heat - Komedie
juli 2013

The Heat

Komedie Regie: Paul FeigMet: Sandra Bullock, Melissa McCarthy,...The Heat is een nieuwe, rauwe komedie van Paul Feig (regisseur van Bridesmaids). Sandra Bullock speelt de keurige FBI-agent Sarah Washburn. Ze gaat altijd methodisch te werk en heeft een uitmuntende reputatie, maar is ook superarrogant. Melissa McCarthy speelt Shannon Mullins, een politieagent uit... Verder lezen...
Infamous - Drama
mei 2007

Infamous

Drama Regie: Douglas McGrathMet: Sandra Bullock, Toby Jones, Daniel Craig,..."Infamous", berucht en schandelijk was het gedrag van Truman Capote (Toby Jones) en zijn beroemde society-vriendenkring. Tot hij op een dag een bericht in de krant ziet staat over een moordpartij in een klein dorpje in Kansas. Samen met zijn jeugdvriendin Harper Lee (Sandra Bullock) trekt Truman... Verder lezen...
Crash - Drama, Muziek
oktober 2005

Crash

Drama, Muziek Regie: Paul HaggisMet: Karina Arroyave, Sandra Bullock, Don CheadleAcht mensen, acht levens, acht verhalen kruisen elkaar in de straten van Los Angeles. Zo verschillend en toch gelijklopend, hebben ze één gemeenschappelijk kenmerk : het is niet van belang wie je bent of waar je vandaan komt want... iedereen is in staat tot het beste én het slechtste.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: