Filmografie Mary-Louise Parker

Biografie

Mary-Louise Parker (Fort Jackson (South Carolina), 2 augustus 1964) is een Amerikaanse actrice. Ze won Golden Globes met haar rollen in Angels in America (2004) en Weeds (2005). Daarnaast kreeg ze voor Angels in America ook een Emmy Award in 2004 en voor Weeds een Satellite Award in 2005. 
 
Parker groeide op in South Carolina als kind van een Amerikaanse vader en een Zweedse moeder. Eind jaren tachtig verhuisde ze naar New York om er carrière te maken als actrice. Haar eerste grote rol kreeg ze in de Broadway-productie Prelude to a Kiss in 1990, waarvoor ze haar eerste nominatie voor een Tony Award kreeg. Elf jaar na dato won ze de prestigieuze toneelprijs ook daadwerkelijk voor haar rol in Proof.

Filmografie Mary-Louise Parker

Nieuws over Mary-Louise Parker

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: