Filmografie Sam Rockwell

Biografie

Sam Rockwell (Daly City, 5 november 1968) is een Amerikaanse filmacteur. Hij won onder meer de Zilveren Beer voor zijn rol in Confessions of a Dangerous Mind en de juryprijs op het Sundance Film Festival voor Choke. 
 
Rockwell is de zoon van een acteursechtpaar, dat van elkaar scheidde toen hij vijf jaar was. Hij werd opgevoed in New York en in San Francisco. Al van jongs af aan wist Rockwell dat hij een acteur wilde worden. Hij begon in 1989 in films te spelen en kreeg gelijk hoofdrollen te pakken. Sindsdien is hij niet meer gestopt met acteren.

Filmografie Sam Rockwell

The Sitter - Komedie
oktober 2012

The Sitter

Komedie Regie: David Gordon GreenMet: Jonah Hill, Sam Rockwell, Ari Graynor,...Het verhaal over een student (Jonah Hill) die een semester geschorst wordt op zijn universiteit. Hij woont bij zijn alleenstaande moeder die op een avond een idee heeft; ze vraagt haar zoon of hij op de kinderen van de buren wil passen; twee jongens en een excentrieke 8-jaar oude dochter. Dit... Verder lezen...
Moon - Thriller
november 2009

Moon

Thriller Regie: Duncan JonesMet: Sam Rockwell, Matt Berry, Robin Chalk,...Astronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en door een defecte satelliet heeft hij amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam... Verder lezen...
Frost / Nixon - Drama
januari 2009

Frost / Nixon

Drama Regie: Ron HowardMet: Michael Sheen, Frank Langella, Kevin Bacon,...Na het Watergate-schandaal in 1972, zoekt de Brit David Frost (Michael Sheen) contact met de Amerikaanse president Nixon (Langella). Hij weet hem te strikken voor zijn talkshow en levert zo een aantal zeer spraakmakende interviews af.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: