'House of The Dragon' van HBO vs. 'The Rings of Power' van Prime Video: Welke prequel is tot nu toe de beste? - Actueel Cinema

   - 

Met slechts twee weken verschil hebben zowel HBO en Amazon Prime elk hun meest spraakmakende fantasy-prequel uitgebracht.

Dus, nu deze twee grootse prequels beiden in première gegaan zijn, is het hoog tijd om deze even vriendelijk te vergelijken, niet?

Omdat niet iedereen wordt betaald om dag en nacht films en series te kijken zoals wij hier bij Cinenews (dat is niet echt hé, maar het zou wél leuk zijn) – bewijzen wij onze lezers een dienst en plaatsen we deze twee fantasy-prequals even naast elkaar.

We evalueren de twee prequals op basis van het verhaal en de wereld die er gecreëerd wordt, de visuals effects, de personages en de algemene watchability.

Het verhaal

House of the Dragon is een adaptatie van de roman Fire & Blood van George R.R. Martin. De schrijver heeft deze keer zéér nauw samengewerkt met de scenaristen en dat voel je als kijker. De wereld van House of The Dragon is glashelder. Er wordt minder gefocust op Westeros en veel meer op de bloedlijn van de Targaryens en hun thuis, Dragonstone.

Een fijne extra is ook dat er op Streamz een exclusieve blik op het ontstaan van de Game of Thrones-prequel vanuit het standpunt van schrijver George R.R. Martin en de cast & crew beschikbaar is. George R.R. Martin introduceert vol passie en overtuiging de wereld van de Targaryens.

The Rings of Power is slechts gebaseerd op de appendices (!) van J.R.R. Tolkien. Duizenden jaren voor Bilbo, Frodo of Sam op avontuur trokken, is de tweede Era een tijd van relatieve vrede. Sauron is verdwenen. Of toch niet? De elf Galadriel die haar broer verloor, gaat op wraakmissie.

De scenaristen hebben zelf nog veel creativiteit moeten toevoegen om een rijke wereld in een mooie Tolkien-sfeer te creëren. En dat voel je. Soms is er zelfs een té straffe, bijna onnatuurlijke Tolkien-saus over gegoten.

Visual effects

Beide series zijn zonder twijfel voorzien van fenomenale beelden.

Bij House of the Dragon zijn de draken op een magistrale wijze in beeld gebracht. Maar deze kunnen niet opboksen tegen de verbluffend mooie kleuren, wijdere beelden en effecten die The Rings of Power ons biedt. The Rings of Power is de allerduurste serie ooit gemaakt en dat zie je aan de beeldkwaliteit en visual effects.

Personages

In House of the Dragon staat de meeslepende familiedynamiek tussen Koning Viserys, Prins Daemon, en Prinses Rhaneara centraal. Elk personage wordt zeer menselijk afgebeeld. En binnenkort komt er een tijdsprong, waardoor we de personages zullen zien groeien. Al na de eerste aflevering waren we verkocht aan deze personages en de cast.

Bij The Rings of Power zijn er zoveel verschillende settings en een zeer grote cast. Tot nu toe kunnen we nog niet connecten met de personages. Maar laten we dat nog wat tijd geven, aangezien er nog maar twee afleveringen verschenen zijn.

Watchability

House of the Dragon is duister, maar niet té. De politieke intrige is springlevend, samen met de grote hoeveelheid geweld die we zijn gaan verwachten van deze franchise. De drie afleveringen die we tot nu toe al keken zijn fantastisch geëindigd. We verlangen naar het vervolg!

The Rings of Power is een aangenamere serie en geschikt voor een jonger publiek om van te genieten. Veel gezinnen kunnen dit dus samen kijken.

Onze conclusie

Onze voorkeur gaat momenteel uit naar House of the Dragon. De wereld is zeer helder geschetst, we zijn verkocht aan de personages en we verlangen iedere weer naar een volgende, nieuwe aflevering!

Maar hiertegenover staat dat we nog maar twee afleveringen van The Rings of Power hebben kunnen aanschouwen (in tegenstelling tot drie afleveringen van House of the Dragon). Een aflevering waar de visual effects ons met verstomming sloegen.

Zal onze conclusie dezelfde blijven? Of kan dit nog keren? Time will tell…

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: