Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel Cinema

   - 
Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte.

"Riddick: Furya" nadert met rasse schreden de opnamedatum van 26 augustus, kondigden de producenten maandag aan. Vin Diesel is de hoofdrolspeler en producent van de film en werkt samen met David Twohy, de filmmaker die alle eerdere delen van de franchise regisseerde. "Riddick: Furya" wordt opgenomen in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Pitch Black, uitgebracht door Universal in 2000, had Vin Diesel in de hoofdrol als een gevangen crimineel die samen met een aantal andere passagiers neerstort op een planeet waar de zon woeste monsters loslaat. Terwijl de eerste film werd gemaakt voor 23 miljoen dollar, kostte het vervolg "The Riddic Chronicles", uitgebracht in 2004, meer dan 100 miljoen dollar. Maar de film slaagde er niet in om de verhoopte publieke buzz te creëren en luidde een voortijdig einde van de saga in.
Maar Vin Diesel kocht discreet de rechten van de franchise en ruilde ze voor een optreden in een Fast & Furious-film. De deal leidde tot de film 'Riddick' uit 2013, die de filmreeks terugbracht naar zijn meer bescheiden oorsprong en een succes werd.

In Furya, dat Vin Diesel en David Twohy al sinds 2014 aankondigen, keert Riddick eindelijk terug naar zijn thuiswereld, een plek die hij zich nauwelijks herinnert en waarvan hij vreest dat hij in puin ligt. Maar daar vindt hij andere Furyans die vechten voor hun bestaan tegen een nieuw monster. En sommige van deze Furyans lijken meer op Riddick dan hij zich ooit had kunnen voorstellen...

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

De grote zomerreleases van 2024 - Actueel
Actueel

De grote zomerreleases van 2024

De filmzomer van 2023 staat nog vers in ons geheugen gegrift. Barbenheimer deed de bioscoopzalen op zijn grondvesten daveren. Bioscoopbezoekers kwamen in roze gehuld naar de zalen voor Barbie en grote cinefielen werden drie uur lang weggeblazen door het cinematofgrafisch spektakel Oppenheimer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: