Infos

Synopsis

De film speelt zich af in een katholieke school in de Bronx en gaat over een non die achterdochtig wordt wanneer een priester teveel belangstelling toont voor een jonge zwarte student. Is zij te beschermend of misschien juist niet beschermend genoeg? Kan zij binnen het systeem werken om de waarheid te achterhalen?  
 
Het is 1964 in St. Nicholas in de Bronx. Een charismatische priester, vader Flynn (Hoffman), tracht de strikte regels in de school te doorbreken, waarop sinds lang streng wordt toegezien door zuster Aloysius Beauvier (Streep), het schoolhoofd met ijzeren hand dat gelooft in de kracht van angst en discipline. Een wind van politieke verandering waait door de gemeenschap en de school heeft onlangs haar eerste zwarte student, Donald Miller, toegelaten. Wanneer de optimistisch naïeve zuster James (Adams) echter aan zuster Aloysius laat doorschemeren dat vader Flynn wellicht teveel persoonlijke aandacht besteedt aan Donald, start zuster Aloysius een persoonlijke kruistocht om de waarheid aan het licht te brengen en Flynn uit de school te zetten. Zonder enig greintje van bewijs, behalve haar innerlijke overtuiging, raakt zuster Aloysius verstrengeld in een morele krachtmeting met vader Flynn die de gemeenschap dreigt te verscheuren met onherroepelijke gevolgen.

Fotogalerij "Doubt" (6)

Doubt - Foto 1 Doubt - Foto 2 Doubt - Foto 3 Doubt - Foto 4 +1Doubt - Foto 5 Doubt - Foto 6

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Doubt"

Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in 'First Ladies' - Actueel

Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in 'First Ladies'

De Amerikaanse betaalzender Showtime werkt aan een nieuwe televisieserie over verschillende Amerikaanse presidentsvrouwen doorheen de geschiedenis, getiteld 'First Ladies'. De prominente rol van Michelle Obama is alvast ingevuld: Viola Davis zal de rol op zich nemen. Dat melden verscheidene... Verder lezen...
Doubt - Bespreking

Doubt

Deed-ie het of deed-ie het niet? De morele fabel 'Doubt' stelt pertinente vragen en laat de antwoorden verstandig aan het beoordelingsvermogen van de kijker over.

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden