Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in 'First Ladies' - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse betaalzender Showtime werkt aan een nieuwe televisieserie over verschillende Amerikaanse presidentsvrouwen doorheen de geschiedenis, getiteld 'First Ladies'. De prominente rol van Michelle Obama is alvast ingevuld: Viola Davis zal de rol op zich nemen. Dat melden verscheidene Amerikaanse showbizzmedia vandaag. 

Davis is al sinds 1996 actief als film- en tv-actrice. Ze kreeg al rollen in een veertigtal films en verscheen ook in uiteenlopende tv-reeksen. In 2017 werd ze voor haar bijrol als Rose Maxson in 'Fences' bekroond met een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award. Eerder was ze ook al tweemaal genomineerd voor de Oscars, voor haar bijrol in 'Doubt' (2008) en haar hoofdrol in 'The Help' (2012). De Oscarwinnares zal binnenkort op het kleine scherm te bewonderen zijn als voormalig first lady Michelle Obama. De nieuwe serie zal naast Obama ook focussen op presidentsvrouwen uit een iets verder verleden, namelijk Eleanor Roosevelt en Betty Ford. De verhaallijnen zullen zich focussen op zowel het politieke aks persoonlijke leven van de vrouwen, zo luidt de synopsis.

Michelle Obama verbleef in het Witte Huis van 2008 tot 2016, tijdens de presidentsjaren van echtgenoot Barack. De voormalige first lady ontmoette in het verleden al meer dan eens de actrice die haar nu gaat vertolken. In 2017 postte Davis op Facebook een foto van zichzelf met Obama. (Belga / Belga)

© DFree / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: