Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in 'First Ladies' - Actueel Cinema

    

De Amerikaanse betaalzender Showtime werkt aan een nieuwe televisieserie over verschillende Amerikaanse presidentsvrouwen doorheen de geschiedenis, getiteld 'First Ladies'. De prominente rol van Michelle Obama is alvast ingevuld: Viola Davis zal de rol op zich nemen. Dat melden verscheidene Amerikaanse showbizzmedia vandaag. 

Davis is al sinds 1996 actief als film- en tv-actrice. Ze kreeg al rollen in een veertigtal films en verscheen ook in uiteenlopende tv-reeksen. In 2017 werd ze voor haar bijrol als Rose Maxson in 'Fences' bekroond met een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award. Eerder was ze ook al tweemaal genomineerd voor de Oscars, voor haar bijrol in 'Doubt' (2008) en haar hoofdrol in 'The Help' (2012). De Oscarwinnares zal binnenkort op het kleine scherm te bewonderen zijn als voormalig first lady Michelle Obama. De nieuwe serie zal naast Obama ook focussen op presidentsvrouwen uit een iets verder verleden, namelijk Eleanor Roosevelt en Betty Ford. De verhaallijnen zullen zich focussen op zowel het politieke aks persoonlijke leven van de vrouwen, zo luidt de synopsis.

Michelle Obama verbleef in het Witte Huis van 2008 tot 2016, tijdens de presidentsjaren van echtgenoot Barack. De voormalige first lady ontmoette in het verleden al meer dan eens de actrice die haar nu gaat vertolken. In 2017 postte Davis op Facebook een foto van zichzelf met Obama. (Belga / Belga)

© DFree / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema