Infos

  • 11 november 2015
  • 106 minuten
  • Engeland (2015)
  • Engels

Synopsis

1912. Groot-Brittannië. Maud is een jonge moeder van bescheiden afkomst. Samen met haar man werkt ze dag en nacht in helse omstandigheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Gedesillusioneerd door het misbruik en de onderdrukking van vrouwen op de werkvloer geraakt ze steeds meer betrokken bij de vrouwenbeweging "De Suffragettes". Wanneer vredevolle actie een maat voor niets blijkt, radicaliseert de beweging zich en worden Mauds acties risicovoller. Ze zet alles wat haar dierbaar is op het spel in haar strijd voor vrouwenstemrecht en hoe harder de tegenwind, des te vastberadener zij en de steeds groeiende beweging worden. 
Het indrukwekkend waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittannië, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking.

Video's van "Suffragette"

VOD

Laden en bekijken Suffragette met VOD.

Fotogalerij "Suffragette" (6)

Suffragette - Foto 1 Suffragette - Foto 2 Suffragette - Foto 3 Suffragette - Foto 4 +1Suffragette - Foto 5 Suffragette - Foto 6

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Suffragette"

Suffragette, Black, The Visit... Uw Cinereview - Actueel

Suffragette, Black, The Visit... Uw Cinereview

Geen idee of het iets met de Wapenstilstand te maken heeft, maar er duiken deze week heel wat sterke vrouwen op in de bioscoop. Zet hem op, dames!
Suffragette : een vrouw, een stem - Bespreking

Suffragette : een vrouw, een stem

Suffragette toont ons op een opmerkelijke en eerlijke manier de revolutie van de Britse vrouwen om het stemrecht te verkrijgen.
Meryl Streep juryvoorzitter van Berlinale - Actueel

Meryl Streep juryvoorzitter van Berlinale

Drievoudig Oscarwinnares Meryl Streep gaat volgend jaar de jury voorzitten van het filmfestival van Berlijn. Dat hebben de organisatoren vandaag aangekondigd.

Andere films nu in de bioscoop...

Rocks - Drama

Rocks

Drama 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Onze selecties

Wedstrijden