Meryl Streep juryvoorzitter van Berlinale - Actueel Cinema

   - 

Drievoudig Oscarwinnares Meryl Streep gaat volgend jaar de jury voorzitten van het filmfestival van Berlijn. Dat hebben de organisatoren vandaag aangekondigd.

 De 66-jarige Amerikaanse actrice won Oscars voor haar rollen in "Kramer vs Kramer" (1979), "Sophie's Choice" (1982) en "The Iron Lady" (2011). Ze won ook acht Golden Globes. "Meryl Streep is een van de meest creatieve en veelzijdige filmartiesten", zo zegt Dieter Kosslick, de directeur van de Berlinale. "Ik ben verheugd dat ze het voorzitterschap van de jury heeft aanvaard".

In 2012 kreeg Streep in Berlijn een Gouden Erebeer voor haar oeuvre. Onlangs ging "Suffragette" op BFI London Film Festival in Londen in première, een drama over de strijd die Britse vrouwen leverden om kiesrecht te krijgen. Streep speelt er samen met Carey Mulligan de hoofdrol.

De Berlinale loopt van 11 tot 21 februari 2016. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend - Actueel
Actueel

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag het proces begonnen tegen acteur Alec Baldwin. Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op de set van de film "Rust" in oktober 2021. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: