Defiance - Bespreking Cinema

 
"Our revenge is to live." De woorden van Tuvia Bielski spreken boekdelen. Hij heeft net zijn ouders verloren aan de anti-Joodse wreedaardigheid van de nazi's en is zonder het goed en wel te beseffen de leider geworden van een groep Joden die zich verschanst in de bossen op de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Zijn broer Zus is het niet eens met die conservatieve aanpak en gaat liever meevechten met de Russische guerilla, en dat zal lang niet de enige keer zijn dat Tuvia's positie als leider uitgedaagd wordt of de man geconfronteerd zal worden met pijnlijke dilemma's. De grote verdienste van 'Defiance' is dat hij een onwaarschijnlijk maar waar verhaal terug aan de oppervlakte brengt, een testament van hoe hardnekkig en nobel de mens zich kan gedragen, ook al bevindt hij zich in de gruwelijkste omstandigheden. Alleen kiest regisseur Edward Zwick opnieuw voor de gezwollen stijl die zijn 'Legends of the Fall' en 'The Last Samurai' ook al zwaar verteerbaar maakten. Aan hoofdacteur Daniel Craig zal het niet liggen, want hij straalt precies de juiste twijfelende heldenmoed uit. Maar Zwick is zo'n nadrukkelijke verteller dat het bij momenten haast kitscherig wordt. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Defiance

Defiance

Oorlogfilm  Regie: Edward Zwick Met: Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell,... Drie Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: