'Lucy', 'Magic in the Moonlight', 'Sex Tape',... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte bieden we u ook deze week een overzicht op de meest recente releases. Niet echt moeilijk gezien er deze week amper 3 nieuwigheden op het programma staan.

We beginnen met Lucy, de laatste film van Luc Besson, waarin we de knappe Scarlett Johansson zien schitteren. Het verhaal: “Een studente ontdekt dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling.  Ze probeert haar hersens tot het uiterste te benutten en verwerft onbeperkte krachten.” Lucy is duidelijk een actiefilm met superhelden, maar Besson heeft ook het personage meer uitgediept. Scarlett Johansson is op haar beurt briljant in deze film. De superheldenstijl, die beheerst ze ondertussen als één van de besten! Een 10 op 10 voor de heer Besson die ons een kwaliteitsvolle film brengt, pakkend en tegelijk entertainend. Kortom, een zeer leuk filmmoment!

Magic in the Moolight is de nieuwste film van Woody Allen. Het verhaal: “Magic in the Moonlight, de nieuwe romantische komedie geschreven & geregisseerd door Woody Allen, speelt zich af tijdens de jaren '20 in het prachtige Zuid Frankrijk en gaat over meester illusionist Stanley Crawford (Oscarwinnaar Colin Firth), die wordt gevraagd onderzoek te doen naar een jongedame die een spiritueel medium beweert te zijn (Emma Stone).” U heeft het begrepen, hier blijft het natuurlijk niet bij. Woody Allen verandert dit alles in een romantische komedie en Stanley gaat voor de charmes vallen van Sophie. Wees gerust, het wordt er niet melig op. De dialogen en vertolking van Colin Firth zorgen ervoor dat de film fris en bruisen blijft. Dit is pure Woody Allen, we houden er van of niet...

Naar goede gewoonte eindigen we met een komedie, deze keer een Amerikaanse: Sex Tape. Met zo’n titel kunnen we ons reeds inbeelden dat de dialogen niet van zo’n hoogstaand niveau zullen zijn. Het vroegere duo dat we ooit in Bad Teacher zagen, namelijk Camerion Diaz en Jason Segel, komt terug in actie als het koppel Jay en Annie, die hun relatie terug wat meer pit trachten te geven door het allemaal eens te filmen.  Natuurlijk komt deze video verkeerd terecht en wordt ze verstuurd naar al hun kennissen... Jake Kardan tracht een mengeling te brengen van de romcom en vulgaire tienerhumor, resultaat: een raunchcom, zoals er de laatste tijd zo veel zijn. Het basisidee is niet slecht, maar Kasdan had beter kunnen doen.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: