'300: Rise of an Empire', 'The Grand Budapest Hotel', 'A Week-End in Paris'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u een overzicht op de release van deze week en helpen we u met het maken van de beste keuze. Het rode loper seizoen is nog maar net achter de rug, maar de filmwereld kent geen rust!

We starten met ‘300: Rise of an Empire’. Het vervolg van ‘300’, de film die over het gevecht dat general Themistokles voerde tegen de Perzen. Zoals gewoonlijk hebben sequels het moeilijk met het niveau van de eerste film te evenaren. En ‘300: Rise of an Empire’ ontsnapt niet aan die regel. Zelfs als we er de succesvolle ingrediënten in terugvinden van het eerste luik, mist er toch één ding en dat is regisseur Zack Snyder, deze keer vervangen door Noam Murro. ‘300: Rise of an Empire’ kunnen we vergelijken met een opgewarmde maaltijd die sinds een paar dagen reeds in de frigo staat. Als we daar van houden is er natuurlijk geen probleem, zo niet kan het allemaal wat minder bevallen...

The Grand Budapest Hotel’ is een knotsgekke komedie, een beetje geschift zelfs, die u zeker zal bekoren. Het verhaal: “’The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van onbetaalbare schilderijen uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.” Ok, toegegeven, als men enkel kijkt naar de synopsis lijkt het niet indrukwekkend, en nochtans, daar ligt de komische kracht, acteurs die met een ernstig uitgestreken gezicht hilarische grappen lossen.  Wes Anderson, wiens stijl destijds niet bij iedereen in de smaak viel, heeft  zijn succesformule zo te zien gevonden.

'A Week-End in Paris’ houdt zijn kaarten goed verborgen. Het verhaal op zich lijkt één en al meligheid. Leest u zelf: “Vele jaren na hun huwelijksreis, keren Nick en Meg, een Engels koppel, terug naar Parijs. Ze herontdekken de stad, maar ook hun humor, hun fantasie en het plezier om samen te zijn.” Laat u niet misleiden, de twee protagonisten, meesterlijk vertolkd door Lindsay Duncan en Jim Broadbent gaan op meevoeren op een existentiële reis. Bestaat liefde nog na 30 huwelijk of gaat het enkel nog om gewenning en routine? Een aanrader voor de liefhebbers van romantiek...

We gaan verder met een tekenfilm voor volwassenen door animatiegrootmeester Hayao Miyazaki: ‘The Wind Rises’. Een liefdesverhaal tussen Nahoko, een mooie jonge dame met een tragisch lot en Jiro, een ingenieur in de luchtvaarttechniek, uitvinder van het Zéro vliegtuig, het beste gevechtsvliegtuig ter wereld... verantwoordelijk voor duizenden doden. Het beeld is, zoals men gewoon is van Miyazaki, zeer esthetisch en onze ogen worden rijkelijk beloond, maar het verhaal is jammer genoeg wat traag en komt wat moeilijk op gang. Ondanks dat blijft de magie van Miyazaki nog steeds aanwezig, ze is alleen een beetje veranderd.

De humoristische noot van de week noemt ‘N’importe qui’ en komt uit Frankrijk. Rémy Gaillard, de bekende deugniet, heeft besloten een film te maken van zijn fratsen. Het verhaal: Met zijn vrienden doet Rémi eender wat... om eender wie te worden. Maar Sandra, zijn vriendin, zou graag willen dat hij iemand wordt. En daar slaagt hij toch een beetje in. Grappen en grollen met de vleet dus.

Aan de Nederlandstalige kant vinden we dan weer meer actie terug met ‘W. (Witse – De film)’. Na de succesvolle serie is detectieve Witse nu ook terug te vinden in de bioscoop. Het verhaal: “Witse keert terug naar zijn geboortestreek om de moordenaar van zijn nichtje te vinden. Oude familiewonden worden opengereten. Het duurt niet lang voordat Witse in aanvaring komt met de lokale politie.” Actie en spanning gegarandeerd.

We eindigen deze Cinereview met de kleintjes. ‘Ma Maman est en Amérique, elle a Rencontré Buffalo Bill’ is een klassieke tekenfilm, over het leven van Jean, 6 jaar, verward door de afwezigheid van zijn moeder. Grappig en ontroerend, toch trekt deze film niet al te hard aan de gevoelige snaar. De film is gebaseerd op een graphic novel, over de jeugdherinneringen van de auteur. ‘Ma Maman est en Amérique, elle a Renconté Buffalo Bill’ is een mooi succes.

Ook nog op het programma deze week : ‘Viva la Liberta’, een politieke komedie door regisseur Robert Ando met Toni Servillo in de rol van secretaris-generaal. En ‘Vampire Academy’, inderdaad, opnieuw een vampierenfilm met jongeren, maar deze keer met een meer humoristische noot.

Benieuwd naar mee? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: