'Ender's Game', 'About Time', 'Inside Llewyn Davis'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week bieden we u ook deze keer een overzicht van  de nieuwst bioscoopreleases en helpen we u de beste filmkeuze te maken. De vakantie is voorbij, het lange weekend ook, de Halloweensnoep is op en de regen is terug in het land... weinig redenen om te vieren, maar er is een lichtpunt, want met de 11de november in het vooruitzicht is komend weekend opnieuw een verlengd weekend. En met dat herfstig weer gaat er toch niets boven een gezellig avondje uit in de bioscoop?

We beginnen met 'Ender’s Game'. Harrison Ford is na lange tijd nog eens terug te zien in een science fiction film. Het resultaat is indrukwekkend, ook al heeft Hollywood er lange tijd op gezet om de bestseller van Orson Scott Card te bewerken en deden er allerlei geruchten te ronde. Het plot? Vijandige aliens hebben de aarde veroverd, colonel Graff (Harrison Ford) gaat op zoek naar een nieuwe, jonge recruut die de strijd zal aangaan om het lot van de aarde en de mensheid te verdedigen.

Richard Curtis (‘Four Wedding and a Funeral’) komt terug met een Romantische komedie, op smaak gebracht met een Engels sausje waar hij enkel het geheim van kent. ‘About Time’ vertelt ons het verhaal van Tim, een jonge man die terug in de tijd kan reizen en die gretig gebruik maakt van deze gave als het op vrouwelijk schoon aankomt, maar tijdreizen kan niet alles regelen...  Een prachtig acteursspel, maar bij momenten is het allemaal wat te zeemzoet.

Inside Llewyn Davis’ is de nieuwe film van de gebroeders Cohen. We volgen er Llewyn Davis, een folkzanger uit het New York van de jaren ’60. Llewyn droomt van een grote carrière, maar dat loopt niet van een leien dakje... Wederom slagen de broers Cohen erin een klein meesterwerkje af te leveren. Een antiheld op zijn best!

Een overval draait slecht uit, twee geliefden worden gescheiden door de gevangenis, terwijl er een kind geboren gaat worden, de vrucht van hun liefde... dit is het begin van ‘Ain’t Them Bodies Saints’. Natuurlijk gaat Bob er alles aan doen om te ontsnappen, maar komt zijn droom nog overeen met de werkelijkheid? Een poëtische film geregisseerd door David Lowrey, die heel wat punten gemeenschappelijk heeft met het oeuvre van Terrence Malick. Niets indrukwekkends, nog eens een verhaal zal u zeggen... wel, niet dus! ‘Ain’t Them Bodies Saints’ laat een diepe indruk achter!

Deze week staat ook de release van de langverwachte Nederlandse film ‘Het Diner’ gepland. Naar de bestseller van Herman Koch. De neemt ons mee naar Amsterdam, waar 4 ouders samenkomen om een gevoelig onderwerp te bespreken: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten. Wat is er toch aan de hand?

Er is nog meer!  Onze waarde landgenoot Stijn Coninx brent ons ‘Marina’, over het leven van Rocco Granata. De Franse film is deze week ook goed vertegenwoordigd, in de bioscoo vinden we deze week ‘En Solitaire’ terug. Heis de zeilen voor de Vendée Globe! In ‘Quai d’Orsay’ krijgen we een humorischtisch blik op de Franse politiek te zien.  En dan is er nog de komedie ‘Attila Marcel’ en het drama ‘Violette’. De toestanden van Jackass zijn terug met 'Jackass Presents : Bad Grandpa'. En deze week is ook de terugkeer van Italiaanse grootmeester Guiseppe Tornatore met ‘La Migliore Offerta’.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema