Filmografie Ludo Hellinx

Biografie

Ludo Hellinx (Sint-Truiden, 30 mei 1955) is een Vlaams acteur. 
 
Ludo heeft een jaar rechten gestudeerd, maar toch is hij acteur geworden. Hij speelde de rol van Felix Haantjes in Postbus X en in Interflix, de spin-off van Postbus X. 
 
Het meest bekend geworden is Ludo door de politieserie Flikken, waarin hij de rol van Raymond Jacobs speelde. Ludo was samen met Mark Tijsmans, die de rol van Wilfried Pasmans speelde, de enige acteur uit Flikken die in alle seizoenen van de serie meespeelde. 
 
In Urbain speelde hij eveneens Raymond Jacobs. 
 
Ludo vertolkte ook de rol van Nelson Nilis in de dramareeks Matroesjka's. 
 
Ludo Hellinx heeft verder nog diverse gastrollen gespeeld in onder andere Recht op Recht, Hallo België, Alexander, LouisLouise (als vader van Kaat) en hij heeft ooit ook nog in een sketch meegedaan van Chris en co. 
 
In 1998 vertolkte Hellinx de rol van zakenman in F.C. De Kampioenen. Vanaf 2003 kreeg hij een vaste gastrol als militair Senne Stevens. 
 
In 2007 nam hij de rol van Marcel Kiekeboe voor zijn rekening in de theatervoorstelling Baas boven baas. 
 
In het najaar van 2009 speelde Hellinx de rol van circusdirecteur in de nieuwe Studio 100-productie Dobus en in dat jaar had hij ook een gastrol in De Rodenburgs. In 2010 dook hij in deze serie nogmaals op als Antoine. Ook in 2010 had hij een gastrol in Zone Stad en De Kotmadam. Vanaf november 2012 zal hij dagelijks te zien zijn in Familie. 
 
Ludo Hellinx is getrouwd en heeft twee zonen.

Filmografie Ludo Hellinx

Marina - Drama
november 2013

Marina

Drama Regie: Stijn ConinxMet: Matteo Simoni, Chris Van den Durpel, Ludo Hellinx,...Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de... Verder lezen...

Nieuws over Ludo Hellinx

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: