'Thor : The Dark World', 'Gravity', 'Insidious : Chapter 2', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week brengen we u ook deze keer een overzicht zodat u de beste filmkeuze kan maken. Het is vakantie, het weer wordt er wat grauwer op, de pompoenen zijn mooi versierd, het straatbeeld vult zich weer met kleine spookjes voor Hallowe’en en bloemen voor de 1ste november.  Kortom, redenen genoeg om even binnen te springen in uw favoriete bioscoop voor een gezellige filmavond.

We beginnen sterk met ‘Thor : The Dark World’. Deze keer heeft Alan Taylor, mister “Game of Thrones” himself, de touwtjes in handen ! We hadden vuurwerk verwacht, maar jammer genoeg was het allemaal wat minder spetterend dan gehoopt... Mijnheer Taylor heeft het blijkbaar wat moeilijk met het grote scherm. Natuurlijk kan men in ‘Thor : The Dark World' alle ingrediënten terugvinden en dat zal plezier doen aan de amateurs van Marvel... Wat zegt u er van?

Ready for lift-off? Bereid u voor op een spannende ruimtereis met ‘Gravity’ ! Niets op aan te merken ! ‘Gravity’ grijpt u bij de keel vanaf de eerste seconde en laat u niet meer los tot aan het einde. Het gevoel van gewichtloosheid wordt op spectaculaire wijze weergegeven. Zelfs de 3D is uitstekend! We beleven het avontuur van de twee astronauten in de ruimte alsof we er zelf bij waren. Nog op zoek naar een leuk Hallowe’enkostuum? Bij deze weet u wat dat moet worden. Doe snel uw beste ruimtepak aan en hup, richting bioscoop ! Het aftellen is begonnen: 10, 9, 8, 7 ...

Zoals u het reeds wist is het deze week Hallowe’en deze week, dus ook tijd voor een goede horrorfilm. Geen probleem, deze week kan u in de bioscoop terecht voor ‘Insidious : Chapter 2’. Inderdaad, alweer een sequel... James Wan had ons enkele maanden al allerlei angsten doen doorstaan met ‘The Conjuring’, maar slaagt hier niet in zijn opzet. De intentie is er, maar als u het eerste luik niet heeft gezien zal het wat moeilijk worden. Een aanrader voor de fans!

Guillaume Canet kruipt terug achter de camera voor ‘Blood Ties’, een Amerikaanse adaptatie van een Franse film. Het verhaal voert ons mee naar New York, waar we de avonturen van 2 broers volgen met zeer verschillende levens, de ene is agent en de andere komt net uit de gevangenis. De sfeer zit goed en we hebben recht op een sterrencast, nochtans is er iets wat mist.

En we gaan verder met ‘Behind the Candelabra’. Een echt pareltje, over het leven van Liberace, een virtuoos pianospeler en podiumbeest, die wanhopig verliefd wordt op de knappe en jonge Scott Thorson. We volgen deze relatie die gedurende 5 jaar geheim gehouden werd. Michael Douglas is fantastisch in zijn rol als Liberace, ondersteund door een even getalenteerde Matt Damon. Steven Soderbergh brengt ons een geweldig beeld van de Amerikaanse society uit de jaren ’70. Subliem...

Traditiegewijs eindigen we weer met een Franse komedie. ‘Fonzy’ is het verhaal van Diego Costa, spermadonor, wiens verleden hem achtervolgt. Diego is de biologische vader van 533 kinderen, waarvan er 142 hem willen leren kennen ... dit verhaal zegt u iets? Geen wonder, 'Fonzy' is de Franse remake van de Canadese film 'Starbuck' (2012).

 

Ook nog deze week: ‘Un Château en Italie’ van Valéria Bruni-Tedeschi (inderdaad, de zus van Carla) en ‘Blackfish’, een documentaire over de jacht op orka’s en de rampzalige gevolgen daarvan.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: