Waarom zijn alle figuranten in Titanic even groot? - Actueel Cinema

   - 
Waarom zijn alle figuranten in Titanic even groot?

Meer dan 25 jaar na dato is de liefde voor 'Titanic' zo groot dat James Cameron dit jaar een week uit zijn drukke schema voor de 'Avatar'-franchise heeft genomen om toe te zien op een 4K-remastering van zijn 200 miljoen dollar kostende klassieker. Een 4K Blu-ray boxset met twee discs voor de 25e verjaardag en een gelimiteerde editie zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

In een gesprek op Zoom met zijn Lightstorm Entertainment-partner Landau in de aanloop naar de 4K-release van de film, haalde Cameron herinneringen op aan het maken van 'Titanic', waarvoor een replica van een schip van meer dan 800 meter lang gedeeltelijk werd gebouwd in Rosarito, Mexico - een set die de 'Avatar'-auteur zegt dat hij met de technologie van vandaag heel anders zou maken, met kleinere CGI-uitgebreide setelementen. Maar in die tijd was 'Titanic' de duurste film ooit gemaakt, vanwege de ongekende fysieke schaal van de sets en scènes die complexe techniek en aanzienlijke middelen vereisten om te bewerken. "We zijn nooit in paniek geraakt," lacht Cameron. "Het was de studio die in paniek raakte. Het is onze taak om niet in paniek te raken. "De omvang van het project overtrof alles wat we ons qua ervaring hadden kunnen voorstellen. Op dat moment zeiden we tegen onszelf dat deze film nooit winstgevend zou zijn. Het is gewoon niet mogelijk. Nou, raad eens?"

Om de set nog groter te laten lijken zonder een euro meer uit te geven, gebruikte de regisseur een zeer originele truc: "We huurden alleen kleine figuranten in. We hebben geen figuranten gebruikt die langer waren dan 1,72 m. Het is alsof we alleen al op dit criterium een miljoen dollar hebben bespaard".

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Titanic

Titanic

Drama  Regie: James Cameron Met: Kathy Bates, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: