Aquaman 2 overspoeld door drama en geruchten over de filmset - Actueel Cinema

   - 
Aquaman 2 overspoeld door drama en geruchten over de filmset

Midden september, toen Warner Bros. de trailer vrijgaf voor de $215 miljoen kostende film 'Aquaman and the Lost Kingdom', doken er op Reddit beschamende documenten op uit de lasterzaak tussen Johnny Depp en Amber Heard, waardoor de studio achter de film er een nieuwe kopzorg bijkreeg.

De fans van Depp betaalden de juridische kosten voor de publicatie van documenten van Amber Heard's therapeut, Dr Dawn Hughes. De ruwe notities, gekrabbeld op een schrijfblok, maakten deel uit van de spraakmakende rechtszaak van vorig jaar waarin Amber Heard haar ex-man Johnny Depp beschuldigde van huiselijk geweld. De notities beschrijven een vijandige 'Aquaman' opname waar Jason Momoa, naar verluidt dronken, zich verkleedde als Depp en Heard onder druk zette om de rol van de aquatische superheldin Mera niet te spelen.

"Jason zei dat hij wilde dat ik ontslagen werd", zeggen de notities. "Jason was dronken - te laat op de set. Hij kleedt zich als Johnny. Hij heeft ook alle ringen."

Een vertegenwoordiger van Momoa weigerde commentaar te geven, maar een woordvoerder van DC weerlegde Amber Heard's typering en zei dat "Jason Momoa zich te allen tijde professioneel gedroeg op de set van 'Aquaman and the Lost Kingdom'".

Jason Momoa is niet de enige 'Aquaman'-rolspeler die in het vizier komt. De therapiesessie schetste ook een beeld van de actrice die zich niet gesteund voelde door de regisseur van de film, James Wan, en behandeld werd als een paria vanwege haar geruchtmakende juridische strijd met haar ex-man. "Hij verhief zijn stem tegen me - 'ik kon niet eens over Aquaman posten' - en deed alsof het mijn schuld was - ik zei 'het spijt me'," luidde Hughes' aantekeningen over Wan. "Niemand kon selfies met me nemen op de set vanwege de black-out.

James Wan weigerde commentaar te geven. De woordvoerder van DC zei: "James staat erom bekend dat hij zijn teamleden met het grootste respect behandelt en een positieve en coöperatieve omgeving op de set bevordert - de 'Aquaman'-films waren daarop geen uitzondering."

Elon Musk raakt betrokken

En toch kwam Amber Heard dicht in de buurt van ontslag, vertellen twee bronnen aan Variety. Na de release van 'Aquaman' in 2018 besloten de studio en James Wan om de actrice uit het vervolg van de film te laten vallen vanwege haar gebrek aan chemie met Jason Momoa en stuurden een brief naar haar advocaat, Karl Austen, om hem op de hoogte te stellen van hun beslissing. (Voormalig DC Films baas Walter Hamada getuigde in de aanklacht wegens smaad over de "chemie kwestie"). Deze bronnen benadrukken dat de beslissing om Amber Heard te ontslaan geen verband hield met de rechtszaak en dat de beslissing al eerder was genomen. Jason Momoa was ook niet betrokken bij de beslissing. 


Uiteindelijk heeft de studio Amber Heard nooit ontslagen omdat haar voormalige vriend, Elon Musk, een van zijn advocaten een "opruiende brief" liet sturen naar Warner Bros. Hij dreigde de studio's te vernietigen als de actrice niet werd aangenomen voor een vervolg. Warner Bros. gaf naar verluidt toe aan de bedreigingen (Elon Musk reageerde niet op een verzoek om commentaar).

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman and the Lost Kingdom

 

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: