De grootste box-office flops in 2022 - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse website Deadline.com stelt jaarlijks een ranglijst op van de grootste box-office flops. Na een korte pauze tijdens de pandemie omdat de bioscopen gesloten waren en de studio's het wat rustiger aan deden, is Deadline.com dit jaar terug met een ranglijst voor 2022. 

Een goede casting, een beroemde regisseur of een langverwachte sequel zijn niet altijd een garantie op succes. Het is echter glorieuzer om een hit te scoren in de bioscoop (waar de opkomst acceptabel blijft) dan op een streamingplatform. 

Hier zijn de 5 grootste Hollywood flops

Strange World

Disney's animatiefilm sprak het grote publiek niet aan. Ondanks de release tijdens de Thanksgiving-periode volgde de ticketverkoop niet. De productie leed een verlies van 197,4 miljoen dollar.

Amsterdam

De bedoeling was om een nieuwe American Hustle te maken, maar Amsterdam slaagde er niet in om de hipheid van de jaren 1970 te pakken te krijgen, ondanks een topcast. Het verlies bedroeg 108,4 miljoen dollar.

Lightyear

Je zou denken dat een vervolg op de Toy Story-franchise, een spin-off van Buzz Lightyear, een hit zou zijn, maar de fans waren niet blij. Ze bekritiseerden de film omdat het verhaal net teveel afstand nam van de geest van Toy Story. De film lijdt een verlies van 106 miljoen dollar.

Devotion

Het verhaal van Jesse LeRoy Brown, een gevechtspiloot tijdens de Koreaanse oorlog, de eerste zwarte man die door de Amerikaanse marine werd opgeleid tot vliegenier en de eerste zwarte piloot die in de strijd vocht, was een passieproject. Ze gaven uitbundig veel geld uit, misschien een beetje te veel. Het resultaat: een verlies van 89,2 miljoen dollar.

Babylon

Als je als bioscoopbezoeker tijdens de feestdagen naar de bioscoop gingen, was dat om Avatar: The Way of the Water te zien, niet deze 3 uur en 9 minuten durende 18+ film over de vroege Hollywoodsterren. Hoe vulgair was deze film? Genoeg om mensen binnen de eerste 30 minuten te doen vertrekken. Brad Pitt en Margot Robbie waren niet genoeg om de lat hoger te leggen. Babylon draaide een verlies van 87,4 miljoen dollar.

Bron: Deadline.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

Strange World

Strange World

 Regie: Don HallIn het nieuwste actieavontuur van Walt Disney Animation Studios "Strange World" maak je kennis met een legendarische familie ontdekkingsreizigers, de Clades. Zij proberen een onbekend en verraderlijk land te verkennen samen met een bont gezelschap, waaronder een ondeugende blob, een hond met drie... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Lightyear

Lightyear

 Regie: Angus MacLaneBuzz Lightyear is een astronaut en de held waarop de speelgoedfiguur uit 'Toy Story' gebaseerd is. Na een jaar voorbereiding leidt hij als gezagvoerder zijn eerste testvlucht en krijgt hij het gezelschap van de robotkat Sox. Buzz gaat een episch avontuur aan wanneer hij met een reusachtige robot,... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: