300.000ste bezoeker voor CLOSE in de bloemetjes gezet! - Actueel Cinema

   - 

Gisteren werd in Cinema Palace in Brussel de 300.000ste bezoeker van CLOSE verrast door Gustav De Waele, één van de hoofdacteurs uit de film van Lukas Dhont. De gelukkige filmbezoeker kreeg onverwacht een boeket bloemen en enkele filmtickets door de acteur overhandigd.

Distributeur Lumière bracht de film op 2 november uit in de Belgische bioscopen. Sindsdien staat de film al zeventien weken lang nagenoeg onafgebroken in de top 10 van het bioscoopbezoek. Ondertussen staat de teller in België op 300.000 bezoekers. Daarmee steekt CLOSE Dhonts debuutfilm GIRL voorbij. In zeventien weken tijd trok CLOSE een 25.000-tal bezoekers meer dan GIRL op eenzelfde aantal weken.

Dat een Belgische film sterk scoort in zowel Brussel, Vlaanderen als Wallonië is voor weinig producties van eigen bodem weggelegd. CLOSE slaagt hier wel in. Bewijs hiervan is het recordaantal nominaties voor Les Magritte du Cinéma die CLOSE in de wacht wist te slepen. Les Magritte du Cinéma worden op zaterdag 4 maart uitgereikt. Verder is het ook opmerkelijk dat de film zowel sterk draait in de multiplexbioscopen als in de arthouses.

Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Close bekroond werd met de Grand Prix, is de film wereldwijd overladen met prijzen, met als toppunt de Academy Award Nomination voor Beste Internationale Speelfilm. De Oscars worden op 12 maart uitgereikt.

Telenet zendt de ceremonie live uit via Play More Cinema en via GoPlay. Afstemmen op de livestream kan in de nacht van zondag 12 maart op maandag 13 maart om 00.30.

© Lumière

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Close

Close

Drama  Regie: Lukas Dhont Met: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Emilie Dequenne,... Nadat de intense vriendschap tussen de twee dertienjarige jongens, Leo en Remi, abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. CLOSE volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: