4 redenen waarom de film CODA de Oscar voor Best Picture o zo hard verdient! - Actueel Cinema

   - 

Afgelopen zondagavond sleepte de film CODA van Sian Heder tijdens de 94e uitreiking van de Academy Awards de Oscar voor Beste Film in de wacht.

Wat maakt dat de film CODA zo populair is? Wel, er zijn verschillende antwoorden op deze vraag. Wij lijsten ze speciaal voor alle Cinenews lezers hieronder even op: 

1 Aandacht voor representatie en diversiteit
De cast van CODA bestaat uit verschillende dove acteurs. Dit is een grote stap voorwaarts in termen van representatie. De manier waarop Amerikaanse gebarentaal in beeld wordt gebracht én meer belangrijk de kracht van communicatie laat zien. De laatste jaren werden de Oscars vaak bekritiseerd om hun gebrek aan diversiteit en inclusie...

2 Een speciaal en uniek verhaal
CODA is geen typische Oscars-film. Het is een coming-of-age dramedy die het opnam tegen een aantal veel traditionelere films. 

3 Een hartverwarmende feel-good film
Het unieke scenario en de ijzersterke acteerprestaties doen het publiek echt begrijpen hoe het is om een CODA (Child of Deaf Adults) te zijn als wat de rest van Ruby Rossi's (Emilia Jones) familie voelt.  Daarnaast is het een ongelooflijk lieve, aangrijpende, relateerbare en hilarische film. 

4 Muzikale aspect
Muziek speelt een cruciale rol in het overbrengen van een verhaal en de emoties die erbij horen. Het muzikale karakter van CODA tilt het verhaal en de hele film naar the next level. 

Heb jij CODA nog niet gezien? En ben je nu wel heel benieuwd geworden? Wel, je kan de film streamen via Apple+. 

Vergeet nadien zeker geen review te schrijven van de film op onze filmpagina.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Coda

Coda

  Regie: Sian Heder De zeventienjarige Ruby is de enige in haar gezin die niet doof is. Elke ochtend helpt ze met haar broer mee in de visserij van haar ouders. Haar passie kan ze echter alleen kwijt wanneer ze zich op school bij het koor voegt. Ze wordt door haar leraar aangespoord om zich in te schrijven voor de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: