Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel Cinema

   - 

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig. 

De vrouwen zouden allemaal zijn uitgenodigd in de kantoren en hotelkamers van Weinstein voor zogenaamde zakelijke bijeenkomsten. Volgens de beschuldigers werden twee van hen verkracht en de anderen werden gedwongen tot orale seks. De filmproducent en zijn gevolg drongen er bij de vrouwen in kwestie op aan te zwijgen, met het dreigement dat hun carrière zou kunnen worden vernietigd als ze dat niet zouden doen. De vier aanklagers wensen anoniem te blijven. Naast Harvey Weinstein, zijn broer en zakenpartner Bob, worden ook de Miramax-studio en Walt Disney - het toenmalige moederbedrijf van Miramax - aangeklaagd.

Hoewel hij eerst heerste over Hollywood, zit Weinstein nu al enkele maanden achter de tralies en is hij veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf. Harvey Weinstein is in New York veroordeeld voor het seksueel misbruiken van voormalig productieassistent Mimi Haleyi en de verkrachting van voormalig aspirant-actrice Jessica Mann. Hij moet nog steeds voor het gerecht van Californië komen, waar hij ook aangeklaagd is voor seksuele geweldpleging. (Belga / Belga)

© Photo Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: