George R.R. Martin ontkent geruchten dat laatste twee "Game of Thrones"-boeken al afgewerkt zouden zijn - Actueel Cinema

    
Actueel
George R.R. Martin ontkent geruchten dat laatste twee

"Game of Thrones"-schrijver George R. R. Martin ontkent met klem de geruchten dat de laatste twee boeken in de "Ice and Fire"-reeks reeds geschreven zouden zijn. Ian McElhinney, die Barristan Selmy speelde in de televisiereeks, had dat gerucht verspreid. 

Volgens McElhinney was er zelfs sprake van een geheime deal tussen Martin en HBO dat Martin de boeken pas zou uitgeven nadat de serie afgelopen was. Maar volgens Martin klopt het verhaal helemaal niet. "Nee, 'The Winds of Winter' en 'A Dream of Spring' (de titels van de laatste twee boeken, red.) zijn niet afgerond", schreef Martin op zijn blog. "Ik ben nog niet eens begonnen aan mijn laatste boek. Het zou ook absurd zijn om deel 7 reeds te schrijven, terwijl deel 6 nog niet eens afgerond is." "Het stoort me dat iemand dit gerucht zelfs maar zou geloven, want het houdt helemaal geen steek", vervolgt Martin. "Waarom zou ik wachten met het publiceren van mijn verhalen? Waarom zouden mijn uitgevers daar ooit mee akkoord gaan? Ze verdienen er miljoenen dollars aan iedere keer er een nieuw boek uitkomt, net als ik. Uitstel zou dan ook helemaal niet logisch zijn." Martin ontkende in een adem ook het gerucht dat HBO zou willen dat hij wacht totdat de serie afloopt voor hij zijn nieuwe boeken publiceert. "Waarom zou HBO uitstel willen? De boeken zorgden voor de interesse in de show, net zoals de show zorgt voor interesse in de boeken. Dus, nee de boeken zijn niet af. HBO heeft me ook niet gevraagd om ze uit te stellen en ook David Benioff & Dan Weiss (de bedenkers van de serie, red.) hebben dat niet gevraagd. Er is dan ook helemaal geen deal om de boeken later te publiceren."

Voor de fans van Martins boeken is het nog even wachten. Martin wil zich ook niet meer uitspreken over een publicatiedatum, maar gaf wel aan dat "het de laatste tijd goed vooruit gaat". Zondag gaat de laatste aflevering van "Game of Thrones" in première. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine - Actueel

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine

Een petitie om van 'It's Always Sunny in Philadelphia'-ster Danny DeVito de volgende Wolverine te maken heeft al meer dan 14.000 handtekeningen verzameld, zo bericht The New York Post.
HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones' - Actueel

HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones'

HBO's programmeringsdirecteur Casey Bloys heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op het laatste seizoen van blockbusterreeks 'Game Of Thrones'. In een interview met entertainmentmagazine Variety verdedigt hij de creatieve keuzes van de makers: "Je kunt nooit iedereen tevredenstellen, en dat... Verder lezen...
Docureeks over Tupac op komst - Actueel

Docureeks over Tupac op komst

Een vijfdelige docureeks over de iconische rapper Tupac Shakur is in de maak, weet de Britse muzieksite New Musical Express (NME). In de regiestoel zit Allen Hughes, die eerder de vierdelige muziekdocumentaire 'The Defiant Ones' regisseerde voor HBO.
Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt - Actueel

Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt

Het derde seizoen van 'Stranger Things' zit eraan te komen en daarom brengt Coca-Cola 'New Coke' weer op de markt. Het drankje is te zien in de nieuwe afleveringen van de Netflix-serie. New Cola werd voor het eerst gelanceerd in de jaren 80, maar deed het toen heel slecht.
Tolkien: Making Of - Making of

Tolkien: Making Of

John Ronald Reuel Tolkiens carrière heeft ontelbaar veel lezers gefascineerd sinds de publicatie van The Hobbit en The Lord of the Rings.
Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk - Actueel

Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk

Actrice Elle Fanning is tijdens een galadiner op het filmfestival van Cannes flauwgevallen. Achteraf liet ze op Instagram weten dat het voorval te wijten viel aan de te strakke jurk die ze droeg.