George R.R. Martin ontkent geruchten dat laatste twee "Game of Thrones"-boeken al afgewerkt zouden zijn - Actueel Cinema

   - 

"Game of Thrones"-schrijver George R. R. Martin ontkent met klem de geruchten dat de laatste twee boeken in de "Ice and Fire"-reeks reeds geschreven zouden zijn. Ian McElhinney, die Barristan Selmy speelde in de televisiereeks, had dat gerucht verspreid. 

Volgens McElhinney was er zelfs sprake van een geheime deal tussen Martin en HBO dat Martin de boeken pas zou uitgeven nadat de serie afgelopen was. Maar volgens Martin klopt het verhaal helemaal niet. "Nee, 'The Winds of Winter' en 'A Dream of Spring' (de titels van de laatste twee boeken, red.) zijn niet afgerond", schreef Martin op zijn blog. "Ik ben nog niet eens begonnen aan mijn laatste boek. Het zou ook absurd zijn om deel 7 reeds te schrijven, terwijl deel 6 nog niet eens afgerond is." "Het stoort me dat iemand dit gerucht zelfs maar zou geloven, want het houdt helemaal geen steek", vervolgt Martin. "Waarom zou ik wachten met het publiceren van mijn verhalen? Waarom zouden mijn uitgevers daar ooit mee akkoord gaan? Ze verdienen er miljoenen dollars aan iedere keer er een nieuw boek uitkomt, net als ik. Uitstel zou dan ook helemaal niet logisch zijn." Martin ontkende in een adem ook het gerucht dat HBO zou willen dat hij wacht totdat de serie afloopt voor hij zijn nieuwe boeken publiceert. "Waarom zou HBO uitstel willen? De boeken zorgden voor de interesse in de show, net zoals de show zorgt voor interesse in de boeken. Dus, nee de boeken zijn niet af. HBO heeft me ook niet gevraagd om ze uit te stellen en ook David Benioff & Dan Weiss (de bedenkers van de serie, red.) hebben dat niet gevraagd. Er is dan ook helemaal geen deal om de boeken later te publiceren."

Voor de fans van Martins boeken is het nog even wachten. Martin wil zich ook niet meer uitspreken over een publicatiedatum, maar gaf wel aan dat "het de laatste tijd goed vooruit gaat". Zondag gaat de laatste aflevering van "Game of Thrones" in première. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: