George R.R. Martin ontkent geruchten dat laatste twee "Game of Thrones"-boeken al afgewerkt zouden zijn - Actueel Cinema

    
Actueel
George R.R. Martin ontkent geruchten dat laatste twee

"Game of Thrones"-schrijver George R. R. Martin ontkent met klem de geruchten dat de laatste twee boeken in de "Ice and Fire"-reeks reeds geschreven zouden zijn. Ian McElhinney, die Barristan Selmy speelde in de televisiereeks, had dat gerucht verspreid. 

Volgens McElhinney was er zelfs sprake van een geheime deal tussen Martin en HBO dat Martin de boeken pas zou uitgeven nadat de serie afgelopen was. Maar volgens Martin klopt het verhaal helemaal niet. "Nee, 'The Winds of Winter' en 'A Dream of Spring' (de titels van de laatste twee boeken, red.) zijn niet afgerond", schreef Martin op zijn blog. "Ik ben nog niet eens begonnen aan mijn laatste boek. Het zou ook absurd zijn om deel 7 reeds te schrijven, terwijl deel 6 nog niet eens afgerond is." "Het stoort me dat iemand dit gerucht zelfs maar zou geloven, want het houdt helemaal geen steek", vervolgt Martin. "Waarom zou ik wachten met het publiceren van mijn verhalen? Waarom zouden mijn uitgevers daar ooit mee akkoord gaan? Ze verdienen er miljoenen dollars aan iedere keer er een nieuw boek uitkomt, net als ik. Uitstel zou dan ook helemaal niet logisch zijn." Martin ontkende in een adem ook het gerucht dat HBO zou willen dat hij wacht totdat de serie afloopt voor hij zijn nieuwe boeken publiceert. "Waarom zou HBO uitstel willen? De boeken zorgden voor de interesse in de show, net zoals de show zorgt voor interesse in de boeken. Dus, nee de boeken zijn niet af. HBO heeft me ook niet gevraagd om ze uit te stellen en ook David Benioff & Dan Weiss (de bedenkers van de serie, red.) hebben dat niet gevraagd. Er is dan ook helemaal geen deal om de boeken later te publiceren."

Voor de fans van Martins boeken is het nog even wachten. Martin wil zich ook niet meer uitspreken over een publicatiedatum, maar gaf wel aan dat "het de laatste tijd goed vooruit gaat". Zondag gaat de laatste aflevering van "Game of Thrones" in première. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Speeddate met... Tim Mielants! - Actueel

Speeddate met... Tim Mielants!

Vanaf 28 augustus loopt 'De Patrick', de prachtige debuutfilm van Tim Mielants, bij ons in de zalen. Daarin schittert onder meer Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kilo bijkwam. Hoewel haast onherkenbaar, belichaamt hij de Patrick als geen ander.    Verder lezen op Cinevox
Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.
LITTLE WOMEN - Eerste trailer - Actueel

LITTLE WOMEN - Eerste trailer

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen en Timothée Chalamet bieden ons een glimp van de eerste trailer van LITTLE WOMEN.
Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen - Actueel

Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen

Volgende maand, op 22 september, is het precies 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van de iconische sitsom 'Friends' op het kleine scherm te zien was. Om dat jubileum te vieren, worden in meer dan duizend Amerikaanse bioscopen telkens vier klassieke afleveringen vertoond.