Infos

Engelse titel : Game of Thrones
Geregisseerd door : David Benioff & D. B. Weiss
In de zalen vanaf: 17 april 2011
Speelduur: 60 minuten
Genre: Science-Fiction
Land : US (2011)

 VOD

Bekijk Game of Thrones via video on demand/streaming.

 Synopsis

Een eeuwenoude machtsstrijd barst los in het land waar de zomers decennia duren en de winters een leven lang kunnen aanslepen. Twee machtige geslachten - de regerende Baratheons en de verbannen Targaryens - maken zich op om de IJzeren Troon te claimen en de Zeven Koninkrijken van Westeros onder hun controle te krijgen. Maar in een tijdperk waarin verraad, lust, intriges en bovennatuurlijke krachten hoogtij vieren, zal hun dodelijke kat-en-muisspelletje onvoorziene en verreikende gevolgen hebben. Achter een eeuwenoude, gigantische muur van ijs in het uiterste noorden van Westeros maakt een kille vijand zich immers op om het land onder de voet te lopen. Gebaseerd op de bestseller fantasyreeks "A Song of Ice and Fire" van George R.R. Martin.

 9 Seizoenen

Seizoen 9

Een eeuwenoude machtsstrijd barst los in het land waar de zomers decennia duren en de winters een leven lang kunnen aanslepen. Twee machtige geslachten - de regerende Baratheons en de verbannen Targaryens - maken zich op om de IJzeren Troon te claimen en de Zeven Koninkrijken van Westeros onder hun controle te krijgen. Maar in een tijdperk waarin verraad, lust, intriges en bovennatuurlijke krachten hoogtij vieren, zal hun dodelijke kat-en-muisspelletje onvoorziene en verreikende gevolgen hebben. Achter een eeuwenoude, gigantische muur van ijs in het uiterste noorden van Westeros maakt een kille vijand zich immers op om het land onder de voet te lopen. Gebaseerd op de bestseller fantasyreeks "A Song of Ice and Fire" van George R.R. Martin. Alle afleveringen weergeven 9

Seizoen 8 (2019)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 24/07/2019 Een eeuwenoude machtsstrijd barst los in het land waar de zomers decennia duren en de winters een leven lang kunnen aanslepen. Twee machtige geslachten - de regerende Baratheons en de verbannen Targaryens - maken zich op om de IJzeren Troon te claimen en de Zeven Koninkrijken van Westeros onder hun controle te krijgen. Maar in een tijdperk waarin verraad, lust, intriges en bovennatuurlijke krachten hoogtij vieren, zal hun dodelijke kat-en-muisspelletje onvoorziene en verreikende gevolgen hebben. Achter een eeuwenoude, gigantische muur van ijs in het uiterste noorden van Westeros maakt een kille vijand zich immers op om het land onder de voet te lopen. Gebaseerd op de bestseller fantasyreeks "A Song of Ice and Fire" van George R.R. Martin. Alle afleveringen weergeven 8
Alle afleveringen weergeven 8 (6 afleveringen)
afleveringen 1 : Aflevering 1
afleveringen 2 : Aflevering 2
afleveringen 3 : Aflevering 3
afleveringen 4 : Aflevering 4
afleveringen 5 : Aflevering 5
afleveringen 6 : Aflevering 6

Seizoen 7 (2017)

7 afleveringen  | Uitzendingen : 15/07/2017 De serie gaat over negen nobele families die strijden voor de macht over het koninkrijk Westeros en de strijd tegen een vergeten kwaad wat na duizenden jaren is teruggekeerd. In seizoen zeven zal Cersei alles op alles moeten zetten om Lannisters op de troon te houden. Daenerys zet daarnaast haar eerste stappen op vaste grond in Westeros om vervolgens de strijd aan te gaan voor totale heerschappij van het koninkrijk. Ten slotte zal de nieuwe King of the North John Snow iedereen om hem heen moeten verzamelen om de Night King en de White Walkers te weerstaan. Winter is Here. Alle afleveringen weergeven 7
Alle afleveringen weergeven 7 (7 afleveringen)
Dragonstone
afleveringen 1 : Dragonstone
Jon stelt zaken op orde in het Noorden. Cersei probeert haar kansen te vergroten. Daenerys komt thuis.
Stormborn
afleveringen 2 : Stormborn
Daenerys ontvangt een onverwachte gast. Jon wordt geconfronteerd met oproer. Tyrion legt zijn plannen op tafel.
The Queen's Justice
afleveringen 3 : The Queen's Justice
Daenerys houdt hof. Tyrion maakt gebruik van een achterdeurtje. Cersei geeft een geschenk terug. Jaime leert uit zijn fouten.
The Spoils of War
afleveringen 4 : The Spoils of War
Daenerys vecht terug. Jaime geraakt verstrikt in een onverwachte situatie. Arya komt thuis.
Eastwatch
afleveringen 5 : Eastwatch
Tyrion probeert een manier te vinden om ervoor te zorgen dat Daenerys naar hen luistert, terwijl Jon een gevaarlijke missie op poten zet.
Beyond the Wall
afleveringen 6 : Beyond the Wall
Jon en zijn metgezellen begeven zich achter de Muur om een ondode te vangen. Daenerys staat voor een moeilijke keuze.
The Dragon and the Wolf
afleveringen 7 : The Dragon and the Wolf
In King's Landing vindt er een meeting plaats. Problemen steken de kop op in het Noorden.

Game of Thrones: Seizoen 6 (2016)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 24/04/2016 Naar aanleiding van de schokkende ontwikkelingen aan het einde van seizoen vijf, hergroeperen overlevenden vanuit alle delen van Westeros en Essos om vooruit drukken, onverbiddelijk, naar hun onzekere individuele lot. Bekende gezichten zullen nieuwe allianties smeden om hun strategische kansen op overleving te versterken, terwijl er nieuwe personages zullen komen om de balans van de macht in het oosten, westen, noorden en het zuiden uit te dagen. Alle afleveringen weergeven 6
Alle afleveringen weergeven 6 (10 afleveringen)
The Red Woman
afleveringen 1 : The Red Woman
Jon Snow's lot wordt bekendgemaakt. Daenerys ontmoet een leider. Cersei ziet haar dochter eindelijk terug.
Home
afleveringen 2 : Home
Bran oefent met de Drieogige Raaf. In King's Landing krijgt Tommen advies van Jaime. Tyrion wil graag goed nieuws horen, maar moet er wel zelf voor zorgen. De Nachtwacht staat nog steeds achter Thorne. Ramsay Bolton stelt een plan voor, terwijl Balon Greyjoy openstaat voor andere verzoeken.
Oathbreaker
afleveringen 3 : Oathbreaker
Daenerys komt haar toekomst tegenmoet, Bran het verleden. Tommen gaat de confrontatie met de Hoge Mus aan. Arya traint om niemand te worden.Ramsay krijgt een geschenk.
Book of the Stranger
afleveringen 4 : Book of the Stranger
Tyrion sluit een deal. Jorah en Daario ondergaan een moeilijke opdracht. Jaime en Cersei proberen de situatie te verbeteren.
The Door
afleveringen 5 : The Door
Tyrion gaat een vreemde alliantie aan. Bran leert veel bij. Brienne vertrekt op een missie. Arya krijgt de kans om zichzelf te bewijzen.
Blood of my Blood
afleveringen 6 : Blood of my Blood
Een oude vijand keert terug. Gilly ontmoet Sam's familie. Arya moet een moeilijk keuze maken. Jaime confronteert de Hoge Mus.
The Broken Man
afleveringen 7 : The Broken Man
De Hoge Mus heeft zijn ogen gericht op een ander slachtoffer. Jaime confronteert een held. Arya heeft een plan op het oog. Het Noorden wordt herinnerd aan haar verleden.
No One
afleveringen 8 : No One
Wanneer Jaime zijn mogelijkheden afweegt, beantwoordt Cersei een verzoek. Tyrion's plannen werpen vruchten af. Arya wordt opnieuw op de proef gesteld.
Battle of the Bastards
afleveringen 9 : Battle of the Bastards
Wanneer de Starks zich gereedmaken om de strijd aan te gaan, verliest Davos iets wat hem dierbaar is. Ramsay speelt een spelletje. Daenerys moet een keuze maken.
The Winds of Winter
afleveringen 10 : The Winds of Winter
Tyrion geeft Daenerys raad. Jon en Sansa spreken over hun toekomst. In King's Landing vinden de rechtzaken van Cersei en Loras plaats.

Seizoen 5 (2015)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 04/12/2015 Na de schokkende sterfgevallen uit seizoen 4, begint dit seizoen met een machtsvacuüm dat verschillende vooraanstaande figuren uit Westeros maar al te graag willen vullen. In Castle Black probeert Jon Snow verwoed de eisen van de Nachtwacht en van de pas aangekomen Stannis Baratheon, die zichzelf als de rechtmatige koning van Westeros gedraagt, in evenwicht te houden. Terwijl Jaime een geheime missie onderneemt, klampt Cersei zich in King's Landing vast aan de macht, omringd door Tyrells en bezorgd om de opkomst van een religieuze sekte onder leiding van de enigmatische High Sparrow. Aan de andere kant van de Narrow Sea gaat Arya op zoek naar een oude vriend en vindt de voortvluchtige Tyrion een nieuwe zaak om voor te vechten. En naarmate de situatie in Meereen gevaarlijker wordt, ondervindt Daenerys Targaryen dat haar verzwakkende greep op de stad zware offers vereist. Dit seizoen bevat enkele van de meest onthutsende scenes tot nog toe. De belofte dat de winter eraankomt, klinkt onheilspellender dan ooit. Alle afleveringen weergeven 5
Alle afleveringen weergeven 5 (10 afleveringen)
The Wars to Come
afleveringen 1 : The Wars to Come
Cersei en Jaime proberen zich aan te passen aan een wereld zonder Tywin. Varys onthult een samenzwering aan Tyrion. Dany moet een nieuwe bedreiging voor haar heerschappij onder ogen zien. Jon voelt zich gevangen tussen twee koningen.
The House of Black and White
afleveringen 2 : The House of Black and White
Arya landt in Braavos. Pod en Brienne komen tijdens hun zoektocht in nauwe schoentjes te zitten. Omdat Ellaria Sand op wraak zint na de dood van Oberyn, vreest Cersei voor de veiligheid van haar dochter in Dorne. Stannis verleidt Jon. Een raadgever verleidt Dany.
High Sparrow
afleveringen 3 : High Sparrow
In Braavos ziet Arya de God met de Vele Gezichten. Koningin Margaery geniet in King's Landing van haar nieuwe echtgenoot. Tyrion en Varys bewandelen de Lange Brug van Volantis.
Sons of the Harpy
afleveringen 4 : Sons of the Harpy
De militie van het Lot wordt steeds agressiever. Jaime en Bronn reizen naar het zuiden. Ellaria en de Sand Snakes zweren dat ze Oberyn zullen wreken.
Kill the Boy
afleveringen 5 : Kill the Boy
Dany moet een moeilijke keuze maken in Meereen. Jon rekruteert een onverwachte bondgenoot. Brienne zoekt naar Sansa. Ramsay is Theon nog steeds de baas.
Unbowed, Unbent, Unbroken
afleveringen 6 : Unbowed, Unbent, Unbroken
Arya oefent. Jorah en Tyrion komen een aantal slavendrijvers tegen. Trystane en Myrcella verzinnen een plan. Jaime en Bronn bereiken hun doel. De Sand Snaken vallen aan.
The Gift
afleveringen 7 : The Gift
Jon bereidt zich voor op een conflict. Sansa praat met Theon. Brienne wacht op een teken. Stannis blijft koppig. Jaime probeert in contact te komen met zijn familie.
Hardhome
afleveringen 8 : Hardhome
Arya’s training vordert gestaag. Sansa confronteert een oude vriend. Cersei worstelt met problemen. Jon reist.
The Dance of Dragons
afleveringen 9 : The Dance of Dragons
Stannis moet een lastige beslissing maken. Jon keert terug naar de Muur. Mace Tyrell bezoekt de Ijzeren Bank. Arya loopt iemand uit haar verleden tegen het lijf. Dany is tegen haar zin aanwezig tijdens een traditionele gladiatorenstrijd.
Mother's Mercy
afleveringen 10 : Mother's Mercy
Nog steeds in rouw, besluit Stannis te vertrekken richting Winterfell. Daario en Jorah besluiten achter Daenerys te gaan, terwijl Tyrion ondertussen regeert in Meereen. Jaimie en Myrcella verlaten Dorne. Jon zendt Sam en Gilly naar Oldtown. Cersei biecht haar zonden. 

Seizoen 4 (2014)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 04/06/2014 Het vierde seizoen van Game of Thrones is grotendeels gebaseerd op de tweede helft van het derde boek van George R.R. Martin’s boekenreeks A Song of Ice and Fire. Westeros is uit balans door The Red Wedding: de afschuwelijke ommekeer waar veel (geliefde) personages om het leven kwamen. In King’s Landing worstelen de Lannisters met hun grootste vijand: hun ego’s. Terwijl Stannis Baratheon in Dragonstone zijn leger aansterkt, verschijnt er uit het zuiden een nieuwe dreiging: Oberyn Martell. Hij is in King’s Landing voor de bruiloft van Koning Joffrey en Margaery. In het Noorden verzet de Night’s Watch zich tegen Mance Rayder en zijn Wildlingenleger. Zij worden op de hielen gezeten door de White Walkers. Aan de andere kant van de oceaan smeedt Daenerys Targaryen, bijgestaan door haar draken en leger, nieuwe plannen om de IJzeren Troon te veroveren. Alle afleveringen weergeven 4
Alle afleveringen weergeven 4 (10 afleveringen)
Two Swords
afleveringen 1 : Two Swords
Tyrion verwelkomt een gast in King's Landing. Jon Snow, daarentegen, blijkt allesbehalve welkom in Castle Black. Danys aandacht wordt gevestigd op Meereen, de moeder aller slavensteden. Arya loopt een oude vriend tegen het lijf.
The Lion and the Rose
afleveringen 2 : The Lion and the Rose
Tyrion steekt Jaime een handje toe. Joffrey en Margaery organiseren een groots ontbijt. In Dragonstone verliest Stannis zijn geduld met Davos. Ramsay vindt een bestemming voor zijn huisdier. Ten noorden van de Muur ziet Bran welk pad ze moeten volgen.
Breaker of Chains
afleveringen 3 : Breaker of Chains
Tyrion weegt zijn opties tegen elkaar af. Tywin heeft een voorstel om de vrede te herstellen. Sam beseft dat het niet langer veilig is op Castle Black en Jon bedenkt een gedurfd plan. De Hound leert Arya het klappen van de zweep kennen. Dany kiest haar kampioen.
Oathkeeper
afleveringen 4 : Oathkeeper
Dany zoekt een evenwicht tussen rechtvaardigheid en genade. Jaime draagt Brienne op voor zijn eer op te komen. Jon vindt enkele vrijwilligers. Bran, Jojen, Meera en Hodor stuiten op een onderkomen.
First of His Name
afleveringen 5 : First of His Name
Cersei en Tywin plannen de volgende zet van de Kroon. Dany bespreekt haar toekomstplannen. Jon Snow begint aan een nieuwe missie.
The Laws of Gods and Men
afleveringen 6 : The Laws of Gods and Men
Stannis en Davos kiezen het ruime sop met een nieuwe strategie. Dany heeft een ontmoeting met smekelingen. Tyrion gaat in de Troonzaal de confrontatie met zijn vader aan.
Mockingbird
afleveringen 7 : Mockingbird
Tyrion sluit een onwaarschijnlijk bondgenootschap. Daario smeekt Dany hem te laten doen waar hij het beste in is. Jons waarschuwingen omtrent de kwetsbaarheid van de Muur vallen in dovemansoren. Brienne en Pod stuiten tijdens hun zoektocht op een nieuw spoor.
The Mountain and the Viper
afleveringen 8 : The Mountain and the Viper
Mole's Town krijgt onverwachte bezoekers over de vloer. De motieven van Littlefinger worden in vraag gesteld. Ramsay probeert zichzelf te bewijzen tegenover zijn vader. Er wordt beslist over het lot van Tyrion.
The Watchers on the Wall
afleveringen 9 : The Watchers on the Wall
Jon Snow en zijn makkers van de Nachtwacht staan voor hun grootste uitdaging ooit. Is de Muur bestand tegen de volgende beproeving?
The Children
afleveringen 10 : The Children
Ten noorden van de Muur worden de kaarten opnieuw geschud door een onverwachte komst. Dany moet enkele pijnlijke waarheden onder ogen zien. Bran ontdekt meer over zijn lotsbestemming. Tyrion beseft dat er het voor hem niet rooskleurig uitziet.

Seizoen 3 (2013)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 31/03/2013 In het derde seizoen van de succesvolle HBO dramaserie Game of Thrones weten de Lannisters zich met moeite aan de macht vast te klampen na de brutale zee-invasie van Stannis Baratheon. Ondertussen staan er in het Noorden dingen te gebeuren die het machtsevenwicht dreigen te veranderen. Robb Stark, Koning van het Noorden, krijgt met zware rampspoed af te rekenen wanneer hij probeert zijn overwinningen op de Lannisters uit te bouwen. Over de Muur zetten Mance Rayder en zijn gigantisch wildlingenleger hun onstuitbare mars naar het zuiden voort. Aan de andere kant van de Narrow Sea probeert Daenerys Targaryen - na de hereniging met haar drie snel opgroeiende draken - een leger op de been te brengen. Daarmee wil ze uit Essos afvaren om uiteindelijk de IJzeren Troon te kunnen opeisen. In seizoen 3 van deze originele serie gebaseerd op de bestsellers van George R.R. Martin, blijven de families van Westeros vechten terwijl banden onder druk komen te staan, trouw op de proef wordt gesteld, en sommige personages een wreed lot te wachten staat. Alle afleveringen weergeven 3
Alle afleveringen weergeven 3 (10 afleveringen)
Valar Dohaeris
afleveringen 1 : Valar Dohaeris
Jon wordt bij Mance Rayder, Koning-achter-de-Muur, gebracht. Intussen trekken de overlevenden van de Nachtwacht zich zuidwaarts terug. In King's Landing vraagt Tyrion om zijn beloning, biedt Littlefinger Sansa een uitweg aan en organiseert Cersei een feestmaal voor de koninklijke familie. Dany zeilt de Slaver's Bay binnen.
Dark Wings, Dark Words
afleveringen 2 : Dark Wings, Dark Words
Sansa praat haar mond voorbij. Shae verzoekt Tyrion om een gunst. Jaime vindt een manier om de tijd door te brengen. Arya stuit op het Broederschap Zonder Banieren.
Walk of Punishment
afleveringen 3 : Walk of Punishment
Tyrion neemt zijn nieuwe verantwoordelijkheden op. Jon wordt naar de Fist of the First Men gebracht. Daenerys maakt kennis met de slavendrijvers. Jaime gooit het op een akkoordje met de lui die hem gevangen namen.
And Now His Watch Is Ended
afleveringen 4 : And Now His Watch Is Ended
De mannen van de Nachtwacht meten de schade op. Varys moet zijn meerdere erkennen. Arya wordt voor de commandant van het Broederschap gebracht. Dany verwisselt de ketting voor een zweep.
Kissed by Fire
afleveringen 5 : Kissed by Fire
The Hound moet rekenschap afleggen voor de goden. Jaime, van zijn kant, moet het met minderen doen: mensen. Jon bewijst uit welk hout hij gesneden is. Robb wordt verraden. Tyrion ontdekt dat er aan bruiloften vaak een hoog prijskaartje hangt.
The Climb
afleveringen 6 : The Climb
Tywin beraamt strategische allianties voor de Lannisters. Melisandre brengt een bezoek aan de Riverlands. Robb overweegt een compromis om zijn gekneusde band met Huis Frey te herstellen. Roose Bolton treft een besluit in verband met Jaime Lannister. Jon, Ygritte en de Wildlingen wacht een schier onoverkomelijke beklimming.
The Bear and the Maiden Fair
afleveringen 7 : The Bear and the Maiden Fair
Dany wisselt voor de poorten van Yunkai geschenken uit met een slavendrijver. Terwijl Sansa zich zorgen maakt over haar toekomst, piekert Shae over de nieuwe situatie waar Tyrion zich in bevindt. Tywin adviseert de koning en Melisandre vertrouwt Gendry een geheim toe. Brienne komt in Harrenhal oog in oog te staan met een geduchte tegenstander.
Second Sons
afleveringen 8 : Second Sons
King's Landing is het decor voor een uitgebreid bruiloftsfeest en Tyrion en Sansa brengen samen de nacht door. Dany maakt kennis met Mero, alias The Titan's Bastard. Davos eist bewijzen van Melisandre. Sam en Gilly ontmoeten een oudere man.
The Rains of Castamere
afleveringen 9 : The Rains of Castamere
Robb biedt zich aan bij Walder Frey en Edmure maakt kennis met zijn bruid. Jon staat voor de zwaarste beproeving uit zijn leven. Bran ontdekt een nieuwe gave. Daario en Jorah discussiëren over hoe ze het beste Yunkai kunnen innemen. Huis Frey gaat een verbintenis aan met Huis Tully.
Mhysa
afleveringen 10 : Mhysa
Joffrey daagt Tywin uit. Bran vertelt een spookverhaal. In Dragonstone blijkt genade zich in onverwachte plekken op te houden. Dany neemt een afwachtende houding aan: is ze een veroveraar of een bevrijder?

Seizoen 2 (2012)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 04/01/2012 In het tweede seizoen van de epische HBO-serie Game of Thrones dingen allerlei koningen uit het fictionele continent Westeros naar de IJzeren Troon. Nu de winter nadert, zit de wrede jonge Joffrey op de troon in Koningslanding, bijgestaan door zijn achterbakse moeder Cersei en zijn oom Tyrion, die is benoemd tot nieuwe Hand van de koning. Maar de macht van de Lannisters wordt aan alle kanten ondermijnd, nu twee Baratheons zich hebben laten kronen en Robb Stark zich verzet als de koning van het Noorden. Ondertussen is er de opkomst van een nieuwe leider bij de wildlingen, ten noorden van de Muur. Dat betekent nog meer gevaar voor Jon Snow en de Nachtwacht, terwijl Daenerys Targaryen probeert haar afgebrokkelde macht in het Oosten te herstellen met haar drie pasgeboren draken. Seizoen 2 is een opwindende reis door een fascinerende en onvergetelijke omgeving, met spanningen, samenwerking, vijandigheden en verbonden. Game of Thrones - gebaseerd op de succesvolle boekenserie van George R.R. Martin - is een verhaal over onbetrouwbaarheid en verraad, edelmoedigheid en rechtschapenheid, en verovering en overwinning Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (10 afleveringen)
The North Remembers
afleveringen 1 : The North Remembers
The Night Lands
afleveringen 2 : The Night Lands
What Is Dead May Never Die
afleveringen 3 : What Is Dead May Never Die
Garden of Bones
afleveringen 4 : Garden of Bones
The Ghost of Harrenhal
afleveringen 5 : The Ghost of Harrenhal
The Old Gods and the New
afleveringen 6 : The Old Gods and the New
Theon finaliseert zijn meesterzet. In King's Landing slagen de Lannisters er op het laatste nippertje in om Myrcella voor het naderende onheil te behoeden. Arya komt oog in oog te staan met een verrassende bezoeker. Dany neemt zich plechtig voor om te nemen wat haar toekomt. Robb en Catelyn ontvangen levensbelangrijk nieuws. Qhorin geeft Jon een kans om zichzelf te bewijzen.
A Man Without Honor
afleveringen 7 : A Man Without Honor
Jaime ontmoet een verre verwant. Dany krijgt een uitnodiging om naar het House of the Undying te komen. Theon organiseert een zoektocht. Jon verliest zijn weg in de wilderniss. Cersei geeft Sansa goede raad.
The Prince of Winterfell
afleveringen 8 : The Prince of Winterfell
Theon ontvangt een bezoeker in Winterfell en slaagt erin om het fort te verdedigen. Arya wil dat Jaqen haar zijn laatste wederdienst bewijst, maar de manier waarop bevalt hem weinig. Robb wordt verraden. Tyrion en Varys nemen een gemeenschappelijke positie in. Dany negeert het advies van Jorah. Stannis en Davos naderen hun bestemming en Davos krijgt een beloning aangeboden.
Blackwater
afleveringen 9 : Blackwater
Wanneer de vloot van Stannis de aanval op King's Landing inzet, moeten Tyrion en de Lannisters vechten voor hun leven.
Valar Morghulis
afleveringen 10 : Valar Morghulis
Tyrion ontwaakt in een veranderde wereld. Koning Joffrey beloont zijn onderdanen met gepaste geschenken. Terwijl Theon zijn mannen tot actie aanmaant, biedt Luwin enkele laatste raadgevingen aan. Brienne legt Jaime het zwijgen op. Arya krijgt een geschenk van Jaqen. Dany gaat naar een vreemde plaats. Jon bewijst zichzelf tegenover Qhorin.

Seizoen 1 (2011)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 17/04/2011 Het eerste seizoen van de epische fantasy tv- drama-serie Game of Thrones ging in première op HBO op 17 april 2011 en eindigde op 19 juni 2011, uitgezonden in de Verenigde Staten . Het bestaat uit 10 afleveringen , elke aflevering duurt ongeveer 55 minuten. Game of Thrones is gebaseerd op de roman A Game of Thrones , de eerste vermelding in Een Lied van IJs en Vuur serie van George RR Martin . Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld , in de eerste plaats op een continent genaamd Westeros . The Noble House Stark , onder leiding van Lord Eddard " Ned " Stark wordt betrokken in regelingen tegen koning Robert Baratheon wanneer de Hand van de Koning Jon Arryn op mysterieuze wijze sterft . Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (10 afleveringen)
Winter Is Coming
afleveringen 1 : Winter Is Coming
Er roert iets in het land waar de zomers decennia duren en de winters een leven lang kunnen aanslepen. Achter een eeuwenoude, gigantische muur van ijs in het uiterste noorden van Westeros maakt een kille vijand zich op om het land onder de voet te lopen. Robert Baratheon, de vorst van Westeros, strijkt met zijn hofhouding neer in Winterfell, bezuiden de Muur, om de hulp van zijn oude vriend Eddard Stark in te roepen. Terzelfdertijd, op een ander continent, gaan de laatste overlevenden van het vorige Targaryenregime op zoek naar een nieuwe alliantie. Ze willen hun rijk gewapenderhand heroveren op de "usurpator", Koning Robert...
The Kingsroad
afleveringen 2 : The Kingsroad
Koning Robert en zijn entourage trekken naar het zuiden, samen met Ned Stark en zijn dochters Sansa en Arya. Onderweg haalt Arya zich problemen op de hals met prins Joffrey, wat Ned tot een moeilijk besluit noopt. Intussen trekken Jon Snow en Tyrion Lannister naar de Muur in het noorden, de eerste om zich bij de Nachtwacht te laten inlijven, de andere uit nieuwsgierigheid. In Essos ondervindt Daenerys aan den lijve wat het betekent om met een krijgsheer van de Dothraki gehuwd te zijn. Bran Stark vecht voor zijn leven na zijn val in Winterfell...
Lord Snow
afleveringen 3 : Lord Snow
Ned arriveert in King's Landing en is geschokt door de ziekelijke spilzucht van de Kroon. In Castle Black geeft Jon Snow de andere rekruten van de Nachtwacht het nakijken en maakt zo indruk op Tyrion. Omdat Catelyn vermoedt dat de Lannisters iets te maken hadden met de aanslag op Bran, volgt ze haar man stiekem naar King's Landing. Arya krijgt danslessen van Syrio Forel. Onderweg naar Vaes Dothrak komt het tot een conflict tussen Daenerys en haar broer Viserys. Jaime en Cersei overwegen wat de gevolgen zijn van Brans herstel.
Cripples, Bastards, and Broken Things
afleveringen 4 : Cripples, Bastards, and Broken Things
Ned begint zijn geheime onderzoek naar de omstandigheden waarin zijn voorganger het leven liet. Hij ontdekt onder meer dat Koning Robert een bastaardzoon heeft. Intussen wonen Robert en zijn gasten een toernooi bij ter ere van zijn nieuwe Hand, Ned. In Castle Black neemt Jon het op voor Samwell Tarly, een nieuwe rekruut van de Nachtwacht. Het conflict tussen Viserys en Daenerys verergert. Tyrion heeft de Muur achter zich gelaten, maar bevindt zich plots op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Op de terugweg naar Winterfell besluit Catelyn halt te houden bij een herberg.
The Wolf and the Lion
afleveringen 5 : The Wolf and the Lion
Koning Robert is woedend wanneer hij verneemt dat Daenerys een nieuw verbond heeft gesloten met de Dothraki. Hij geeft opdracht tot een preventieve aanval op de Targaryens. Zijn besluit drijft een wig in zijn relatie met Ned. De gevangengenomen Tyrion helpt Catelyn, maar bij haar zus, de weduwe van Jon Arryn, wacht hem geen warm onthaal. Sansa raakt in de ban van de knappe Ser Loras Tyrell, alias de Bloemenridder. Arya vangt iets op over een complot tegen haar vader.
A Golden Crown
afleveringen 6 : A Golden Crown
Ned, hersteld in zijn functie als Hand van de Koning, moet diens rol vervullen terwijl Robert op jacht gaat. In die hoedanigheid vaardigt hij een decreet uit dat langdurige gevolgen zou kunnen hebben voor de Zeven Koninkrijken. In het Adelaarsnest wordt Tyrion berecht voor zijn misdaden. Hij wil dat Lysa hem een godsgericht toestaat. In Winterfell bestijgt Bran voor het eerst sinds zijn val weer een paard. Joffrey verontschuldigt zich bij Sansa. Viserys krijgt eindelijk het geld dat Khal Drogo hem voor de hand van zijn zuster beloofd had.
You Win or You Die
afleveringen 7 : You Win or You Die
Met de toekomst van de Lannisters in de waagschaal, bereiden Tywin en Jaime zich voor op de strijd. Ned en Cersei bespreken de geheimzinnige omstandigheden waarin Jon Arryn het leven liet. Jon Snow legt zijn geloften af als soldaat van de Nachtwacht, al laat de gedachte aan de verdwenen Benjen hem niet los. Nadat Ser Jorah een moordaanslag op Daenerys heeft verijdeld, verandert Khal Drogo abrupt van gedachten. Hij wil de Dothraki leiden naar een plaats waar ze nooit eerder geweest zijn. Koning Robert wordt zwaar gewond door een everzwijn en hij moet belangrijke beslissingen treffen voor de toekomst van zijn rijk.
The Pointy End
afleveringen 8 : The Pointy End
Tijdens de nasleep van Neds gevangenneming moeten Syrio en Arya het opnemen tegen de wachten van de Lannisters, terwijl Cersei probeert om Sansa voor zijn eigen doeleinden te manipuleren. Robb trommelt de noordelijke bondgenoten van zijn vader op om zuidwaarts te trekken en strijd te leveren met Tywin Lannister. Tyrion sluit een ongemakkelijk bondgenootschap met de heuvelstammen en wordt herenigd met zijn vader. Jon haalt uit naar Ser Alliser Thorne en bekampt een geheimzinnige aanvaller uit het gebied achter de Muur. Dany moet noodgedwongen haar veroveringsdrang zien te verzoenen met de meedogenloze brutaliteit van Drogo, wanneer de Dothraki een vreedzaam dorp onder de voet lopen.
Baelor
afleveringen 9 : Baelor
Wanneer het leven van Sansa in gevaar blijkt, moet Ned een levensbelangrijke beslissing treffen. Catelyn treft een regeling met de gluiperige Walder Frey die het daglicht niet kan verdragen. Tyrion neemt een maitresse, en wordt door zijn vader gedwongen om aan het front te gaan vechten. Robb behaalt zijn eerste grote overwinning en neemt een belangrijke pion gevangen. Jon wordt onderscheiden voor zijn moed en ontdekt een duister geheim over Maester Aemon. Terwijl Drogo's wonde begint te etteren, gaat Dany in tegen de wil van Qotho en stelt ze haar vertrouwen in een slavin: de kest Mirri Maz Duur.
Fire and Blood
afleveringen 10 : Fire and Blood
Terwijl het tragische nieuws zich doorheen de Zeven Koninkrijken verspreidt, delen Bran en Rickon een profetische droom. Catelyn ondervraagt Jaime over de val van haar zoon en Robbs toekomst neemt een noodlottige wending. Tyrion keert terug naar het zuiden na een verrassende beslissing van zijn vader. Arya neemt een andere identiteit aan om uit King's Landing te ontsnappen. Sansa wordt geterroriseerd door Joffrey. Aan de Muur wordt Jon gedwongen om te kiezen tussen de Nachtwacht en de familie die hij achterliet. Aan de andere kant van de zee betaalt Dany een vreselijke prijs voor haar liefde. Tegelijk vindt ze nieuwe hoop.

 Casting

Emilia Clarke

Daenerys Targaryen
Peter Dinklage

Tyrion Lannister
Nikolaj Coster-Waldau

Jaime Lannister
Lena Headey

Cersei Lannister
Kit Harington

Jon Snow
Sophie Turner

Sansa Stark
Maisie Williams

Arya Stark
Alfie Allen

Theon Greyjoy
Iain Glen

Jorah Mormont
Aidan Gillen

Petyr Baelish
Liam Cunningham

Davos Seaworth
John Bradley

Samwell Tarly
Kristofer Hivju

Tormund Giantsbane
Gwendoline Christie

Brienne of Tarth
Rory McCann

Sandor Clegane
Jacob Anderson

Grey Worm
Ben Crompton

Eddison Tollett
Daniel Portman

Podrick Payne
Daniel Portman

Podrick Payne
Joe Dempsie

Gendry
Rupert Vansittart

Yohn Royce
Carice van Houten

Melisandre
Rory McCann

Sandor "The Hound" Clegane
Marc Rissmann

Harry Strickland
Carice van Houten

Melisandre of Asshai

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Game of Thrones"

Succesauteur 'Game of Thrones' tekent miljoenencontract bij HBO - Actueel
Actueel

Succesauteur 'Game of Thrones' tekent miljoenencontract bij HBO

George R.R. Martin, de succesauteur achter de televisiereeks 'Game of Thrones', heeft volgens Amerikaanse media een meerjarig contract getekend bij HBO. De auteur zou naar verluidt miljoenen dollars opstrijken door nieuw televisiemateriaal te schrijven voor de Amerikaanse streamingdienst. Verder lezen...
Kit Harington en Rose Leslie verwelkomen eerste kindje - Actueel
Actueel

Kit Harington en Rose Leslie verwelkomen eerste kindje

Acteurskoppel Kit Harington en Rose Leslie, beiden 34 jaar oud en bekend van de succesvolle reeks 'Game of Thrones', zijn voor het eerst ouders geworden. "Ze hebben een jongetje gekregen en zijn heel erg gelukkig", meldt de woordvoerder van Harington aan Us Magazine en Etonline.com. Verder lezen...

 Series in hetzelfde genre

Loki - Science-Fiction
7

Loki

Science-Fiction | 2 seizoen(en)  | 48 aflevering(en)
2021
Regie: Michael WaldronMet: Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson,...Loki "God of Mischief" weet de tesseract te bemachtigen, dit leidt tot zijn vrijheid. Hij kan zich eigen nu door verschillende tijdsperioden verplaatsen en beïnvloed daarmee de geschiedenis van de mensheid en enkele zeer belangrijke historische gebeurtenissen. Ook gaat Loki een samenwerking aan met... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: