HBO wijst Trump terecht na "Game of Thrones" referentie - Actueel Cinema

   - 

Het laatste seizoen van "Game of Thrones" kende zijn langverwachte première vorige week zondag. En ook Amerikaans president Donald Trump lijkt een grote fan. In een van zijn tweets kopieerde hij nogal nadrukkelijk de schijfstijl van de bekende serie. Een move waar HBO niet meteen mee was opgezet. 

Nadat zijn minister van Justitie William Barr op een persconferentie nogmaals uit de doeken deed dat er in het Muellerrapport geen enkele sprake is van samenzwering met Rusland, tweette Trump triomfantelijk: "Geen samenzwering. Geen belemmering. Voor de haters en de radicaal-linkse Democraten - Game over". In die tweet bediende Trump zich van een stijl die meteen deed denken aan de Amerikaanse successerie "Game of Thrones". En daar waren de makers niet meteen mee opgezet. "Ook al kunnen we het enthousiasme voor 'Game of Thrones' begrijpen, nu het nieuwe seizoen op gang komt, toch verkiezen we dat onze intellectuele eigendom niet voor politieke doeleinden wordt gebruikt", klinkt het duidelijk in een statement dat HBO bezorgde aan The Hollywood Reporter.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Trump inspiratie haalt uit de Amerikaanse serie. Toen hij vorig jaar dreigde om nieuwe sancties op te leggen aan Iran bediende hij zich van de slogan "Sanctions are coming" (de sancties zijn op komst). Een niet mist te verstane verwijzing naar "Winter is coming", het adagium van "Game of Thrones". Ook toen liet HBO weten niet gediend te zijn met Trumps creatieve gebruik van hun eigendom. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: