Michael Moore start met onthullingssite Trumpileaks - Actueel Cinema

   - 

Filmmaker Michael Moore ("Bowling For Columbine") heeft een klokkenluidersplatform voor medewerkers van de regering van president Donald Trump opgestart. Op Trumpileaks kunnen klokkenluiders informatie, documenten, foto's, video's en audiobestanden naar Moore en zijn team sturen. De bedoeling is daarmee "inbreuken, leugens en algemeen wangedrag" van Trump en zijn medewerkers aan het licht te brengen en de Verenigde Staten voor "tirannie" te behoeden. 

De website komt er bijna gelijktijdig met de arrestatie van een 25-jarige vrouw die vertrouwelijke informatie van de Amerikaanse geheime dienst NSA aan de website The Intercept zou hebben doorgespeeld. Trump had aangekondigd dat hij met alle macht tegen lekken en tegen het doorgeven van geheime informatie zou optreden. Moore, die met "Bowling for Columbine" over de vuurwapencultuur in de VS een Oscar won in 2003, zorgde vooral met politieke films voor discussie. Hij belichtte de ontwikkelingen na 9/11 ("Fahrenheit 9/11"), de wereldwijde financiële en economische crisis ("Capitalism: a Love Story") en het gezondheidssysteem in de VS ("Sicko").

Kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen verscheen van hem "Michael Moore in Trumpland". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: