5 voetbalfilms die je moet zien tijdens het EK - Actueel Cinema

   - 

Voor diegenen die in een grot hebben geleefd de afgelopen weken: het EK komt eraan én de Rode Duivels doen mee! Op 13 juni is het zover. In Lyon zullen de Duivels hun eerste match spelen tegen Italië. Bereid je voor op een vlaag van zwart-geel-rood, toeterende auto’s, duizenden gadgets, stickerboeken, social media coverage en hopelijk veel vreugde en jolijt.     
Wie zowel voetbalfan als filmfan is, heeft misschien alle (schaarse) voetbalfilms al gezien - zo niet, lees dan zeker verder. Via film kan je ook heel wat kennis opdoen. Voetbal-noobs die dus graag op een ludieke wijze willen bijleren over voetbal kunnen zich uitleven met onderstaand lijstje. 


The Damned United (Tom Hooper, 2009)

Deze film vertelt de feiten over de 44 dagen durende periode waarin succesvol voetbalmanager Brian Clough (Michael Sheen) aangesteld was als manager van Leeds United. The Damned United toont Cloughs sterke afgunst voor de strategie van de voetbalploeg en verklaart Cloughs vijandigheid tegenover de vorige manager Don Revie. 

Hooligans (Lexi Alexander, 2005)

Hooligans, ook Green Street Hooligans getitteld, gaat over Matt (Elijah Wood) die onterecht van Harvard wordt geschorst omdat hij beschuldigd werd van drugs in zijn bezit te hebben. Hij gaat in Londen wonen bij zijn zus en haar man. Daar wordt hij ondergedompeld in de geweldadige wereld van het hooliganisme. 

Looking for Eric (Ken Loach, 2009)

Eric Bishop is een postbode en ondergaat een crisismoment in zijn leven. Hij wordt niet gerespecteerd door zijn stiefzonen en hij komt terug in contact met zijn ex-vrouw. Als echte voetbalfan zoekt hij troost bij de Franse voetballer Eric Cantona (gespeeld door hemzelf) met wie hij filosofische gesprekken fantaseert.

Bend it like Beckham (Gurinder Chadha, 2002)

Ja, vrouwen kunnen ook voetballen! Dit is een verhaal over Jess, een Indisch meisje met een passie voor voetbal en superfan van David Beckham. Wanneer ze vriendschap sluit met Jules kan ze meespelen in een echt voetbalteam. Dit tot tegenzin van haar ouders. Een moeilijke keuze tussen familie en vrienden.

Goal! (Danny Cannon, 2005)

Goal! gaat over Santiago Munez, een illegale Mexicaanse jongen in Los Angeles met de droom om professioneel voetballer te worden. Op een dag wordt hij opgemerkt en krijgt hij de kans om de Engelse club Newcastle United uit te proberen. 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: