Opnames Blade Runner 2 starten in juli - Actueel Cinema

   - 

Dat er een vervolg komt op Blade Runner, de iconische film uit 1982, was al bekend. Vandaag werd ook duidelijk dat Ryan Gosling er een hoofdrol in zal vertolken, naast oude rot in het vak Harrison Ford. Dat schrijven Variety en The Verge. 

Dit is na Indiana Jones en Star Wars de derde grote rol uit zijn carrière die Ford als het ware doorgeeft aan een jongere acteur. De acteur speelde in de baanbrekende science-fictionfilm de rol van inspecteur Deckard, wiens taak het is om replicanten op te sporen. Deze androïden werden gemaakt om de mens te dienen maar zijn deels in opstand gekomen. Als Deckard de gewelddadige replicant Roy Batty (vertolkt door Rutger Hauer) op het spoor is, komt hij er achter dat er meer zit achter zijn moordlustige gedrag.

De eerste film speelde zich af in 2019, het vervolg zal vele decennia later plaatsvinden. Het scenario is naar de hand van Hampton Fancher en Michael Green, gebaseerd op een idee van Fancher en Ridley Scott. Regisseur van dienst wordt Dennis Villeneuve, bekend van films als Enemy en Sicario. Hij zal voor de derde keer samenwerken met Roger Deakins. De opnames van Blade Runner 2 gaan in juli van start. Wanneer hij in de zalen komt, is nog niet bekendgemaakt. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: