Une famille à louer : Poelvoorde en Efira... humor is blind ! - Bespreking Cinema

   - 

De rijke Paul-André, een veertiger met depressief karakter en een sociale fobie, leeft een teruggetrokken bestaan in zijn gigantische en luxueuze woonst.

Zijn enige gezelschap is zijn knecht Léon, die er alles aan tracht te doen het moraal van zijn baas op te krikken. Maar niets kan baten.

Violette daarentegen heeft een berg schulden, twee kinderen en een onhandige aanpak als het op relaties aankomt. Als ze op heterdaad betrapt wordt voor diefstal slaat ze een bewaker neer met een supermarktkip. Het mediagebeuren rondom de rechtzaak zorgt ervoor dat Paul-André haar op televisie ziet en daarop beslist hij haar te helpen… Als tegenprestatie vraagt hij om drie maanden met haar en haar kinderen te leven, zonder ze hiervoor echt te waarschuwen, om zo wat van een « familieleven » te kunnen genieten.

Een sociale satire, met een Poelvoorde die zich aan de boord van een inzinking bevindt tegenover een bruisende Virginie Efira… dat somt deze lichte komedie op, zonder enige pretentie of verrassing. Kortom, een leuk ontspanningsmoment.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Une Famille à louer

Une Famille à louer

Komedie  Regie: Jean-Pierre Améris Met: Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, François Morel Paul-André is een verlegen en vrij introverte man. De rijke eenzaat verveelt zich stierlijk en komt tot het besluit dat hij aan een gezin toe is. Violette, een jonge vrouw met veel pit, dreigt uit haar woning te worden gezet en de voogdij over haar twee kinderen te verliezen. Paul-André stelt voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: