Pride and Prejudice and Zombies : spijs en ... vree? - Bespreking Cinema

   - 

Elizabeth Bennet, verscheurd tussen een hatelijke liefde voor de charmante Mr Darcy, op en top snobistisch, en een meer eenvoudige – en duidelijk weerzijdige – liefde voor de soldaat George Wickham, kiest duidelijk niet voor de makkelijke weg, noch voor het huwelijksadvies van haar moeder.

Deze laatste tracht namelijk haar 5 dochters van « goede familie » kost wat kost van « straat » te krijgen. En alsof deze burgelijke kwesties nog niet voldoende is speelt dit alles zich ook nog eens af tijdens een bloeddorstige oorlog tussen levenden en zombies . Juist, dit is waarschijnlijk ook het belangrijkste detail !

Regisseur is Burr Steers, meer te vinden in het genre van Zac Efron films (17 again, Charlie St. Cloud, …) en daarom ook niet onmiddellijk eerste keuze, net zoals actrice Lily James in de rol van Elizabeth Bennet.

Zou dit liggen aan de grote twijfel rondom deze pastische van Jane Austen’s klassieker, herschreven door Seth Grahame-Smith ? Dit project was en blijft eerder een gevaarlijke gok en dat is ook voelbaar op het scherm. Steers kan geen evenwicht vinden tussen de inhoud van Austen en het genre dat Grahame-Smith er later bij geschreven heeft. De film switcht dus nogal abrupt tussen klassieker en parodie, van B tot Bi(Z), met hier en daar zoetzure Aziatische vechtscènes. Als geheel houdt de film net stand, net voldoende voor een leuk popcorn moment.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Pride Prejudice & Zombies

Pride Prejudice & Zombies

Actie, Horror, Romantisch  Regie: Burr Steers Met: Lily James, Lena Headey, Matt Smith Een zombieplaag teistert het 19e-eeuwse Engeland. De koppige Elizabeth Bennet vecht als de beste en maakt zonder aarzeling elke zombie een kopje kleiner. De knappe Mr. Darcy hakt onverschrokken zombies aan stukken, maar blijft gevangen in het strakke keurslijf en de vooroordelen van de hogere... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: