Falkenberg Farewell - Bespreking Cinema

 
Falkenberg: zijn strand, zijn jongeren, zijn ouderen, zijn pijn en zijn schoonheid, zijn pleziertjes en zijn tranen, zijn armen die altijd een beetje meer verloren zijn. In dit stukje Zweden dromen enkele eeuwige vrienden ervan om te vertrekken om nadien als beter mens terug te keren. Ze storten zich in het leven, de dood, praten over alles en niets. Niets kan hen deren, behalve verveling. De dagen herhalen zich, dromen verouderen. Het absoluut delicate 'Falkenberg Farewell' is een krachtige poëtische ode die gebukt gaat onder een zwaarmoedige filosofie. Naar het beeld van de soundtrack is deze film een stase die de ziel van de kijker doorboort. Pijnlijk maar eerlijk, labiel en essentieel. De uitgezuiverde filmversie van een hallucinatie à la 'Paranoid Park'.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Farväl Falkenberg

Farväl Falkenberg

Drama  Regie: Jesper Ganslandt Met: John Axel Eriksson, Holger Eriksson,... Vijf vrienden brengen onbezorgd de zomer door in het Zweedse kuststadje Falkenberg. Vervuld van hun jeugd hangen ze rond, ouwehoeren met elkaar en trippen op paddo's. Als de dromerige David zijn keuze voor de toekomst bekendmaakt worden ze echter weer met beide benen op de grond gezet.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: