"Dumb & Dumber 2", "Exodus : Gods and Kings", "La Famille Bélier"... Votre Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Het belooft deze week een vroege Kerst te worden en we vinden tal van nieuwe releases in de filmzalen !

We beginnen met een goed humeur en het vervolg van Dumb & Dumber, meer bepaald Dumb & Dumber 2. Met heel wat enthousiasme vinden we de originele cast terug, bestaande uit Jim Carrey en Jeff Daniels. Twintig jaar na hun doldwaas avontuur gaan onze twee vrienden op zoek naar het onwettelijke kind van één van hen, op zoek naar een nieuwe nier. Het woord vervolg heeft ons even bang gemaakt, maar hier was dat dus totaal niet voor nodig. Hilariteit alom, dankzij een goed gebouwd script en een Jim Carrey die hier zeer in vorm is.

Avontuur in Exodus : Gods and Kings, het verhaal van Mozes, geregisseerd door de grote Ridley Scott. In deze blockbuster vinden we uiteraard ook een blockbusterwaardige cast terug : Christian Bale, Aaron Paul en Sigourney Weaver. Bale laat het kostuum van Batman vallen voor dat van Mozes, als leider van een volk… en die rol past hem als gegoten.  Met Ridley Scott aan de controles is het spektakel natuurlijk ook aanwezig. Nooit zal een Bijbelverhaal u zo verbluft hebben. Een echte peplum zoals we ze graag hebben.

We gaan verder met La Famille Bélier. Een Franse komedie geregisseerd door Eric Lartigau. Het verhaal is dat van de familie Bélier, allemaal doof, behalve Paula, die bijgevolg natuurlijk de onmisbare tolk is geworden van haar ouders. Op een dag, en dankzij haar muziekleerkracht die haar gave voor zang heeft ontdekt, besluit ze deel te nemen aan de wedstrijd voor Radio France. Een keuze die haar naar alle waarschijnlijkheid afstand zal doen nemen met haar familie… Een verhaal over sociale emancipatie, die zowel grappig als teder is. Acteurs Karin Viard en François Damiens schitteren in hun rol, ondanks de afwezigheid van dialoog. De niet te missen familiale komedie voor tijdens de vakantie !

Verder in het humoristische genre vinden we Benoît Brisefer : Les Taxis Rouges terug. Benoît Brisefer, 10 jaar, is een kleine karaktervolle en edelmoedige jongen die superkrachten verbergt. Zijn enige zwakheid : hij verliest al zijn kracht wanneer hij verkouden raakt. Zijn rustige stadje wordt bedreigd door een nieuw taxi-bedrijf, Les Taxis Rouges, die als doel hebben de stad te bestelen. Maar dat is zonder te rekenen op de krachten van Benoît Brisfer. Deze filmbewerking van Peyo’s strip « Benoît Brisfer : Les Taxis Rouges », pikt een graantje mee van de trend in stripland (denk bijvoorbeeld aan de Smurfen), en slaagt hier zeer goed in. Benoît Brisefer : Les Taxis Rouges zal zeker uw allerkleinste deugnieten verheugen.

Love, Rosie is de romantische komedie van de week. Het verhaal : « Rosie Dunne en Alex Stewart zijn al vanaf hun jeugd beste vrienden. Wanneer Alex samen met zijn familie van Dublin naar Amerika verhuist worden ze plotseling van elkaar gescheiden. Zal hun vriendschap de jaren en duizenden kilometers afstand overleven? En is hun relatie niet eigenlijk meer dan een gewone vriendschap...? » Love, Rosie zal zeker niet de origineelste film van het jaar worden, maar we hebben al erger gezien.

Een heel andere stijl vinden we terug in Timbuktu. Een film over stilte, extremisme en terreur. Ver weg an al deze chaos leidt Kidane een rustig leven in de duinen, met zijn vrouw, zijn dochtertje en zijn hond. Die rust blijkt maar van korte duur te zijn. Kidane moet zich al snel onderwerpen aan de wetten van de bezetters die de anders meer open en verdraaglijke Islam misbruiken. Verontrustend en ontroerend, Timbuktu brengt u oog in oog met de barbaarse praktijken. De acteurs zijn voor de overgrote meerderheid amateurs en brengen hier en daar momenten van pure poëzie.

Voor zij die dromen van een city trip naar Londen is er National Gallery, die de deuren opent van het bekende Britse museum. U zal er de andere kant van het decor ontdekken, maar ook heel veel over de kunstenaars !

Het is bijna kerstvakantie en dat betekent dus ook heel wat films voor de allerkleinsten ! Na Benoît Brisefer : Les Taxis Rouges, hebben we ook nog Solan en Ludwig en de Sneeuwmachine, Maya Eerste Vlucht en Kleine Anna en Lange Oom !

 

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

National Gallery

National Gallery

 Regie: Frederick WisemanNATIONAL GALLERY gunt de toeschouwers een blik achter de schermen van een Londens instituut en neemt hen mee naar het kloppend hart van dit museum. Hier bevinden zich meesterwerken van de Westerse kunst van de Middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. National Gallery is een portret van een plaats, van... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: